Про Суспільне поговорили на зустрічі зі студентами КПНУ імені Івана Огієнка

Про Суспільне поговорили на зустрічі зі студентами КПНУ імені Івана Огієнка

22 бер. 2019

19 березня продюсерка Хмельницької філії Суспільного Любов Тімкова зустрілася зі студентами — майбутніми дипломованими журналістами в стінах Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Подію присвятили становленню суспільного мовника в Україні.

На зустрічі обговорили стандарти роботи компанії загалом та Хмельницької філії зокрема, особливості редакційної політики та відмінність суспільного мовника від інших ЗМІ.

"Професійний старт журналіста в Суспільній телерадіокомпанії України — це унікальна можливість для вчорашнього студента стати частиною найбільшої медіа-компанії країни. Працювати прозоро й відповідально — те, на що спрямовують в університеті. Можливість навчатися в найкращих медіа-тренерів України та світу, знайомство, співпраця, обмін досвідом із колегами з усіх регіонів. Це простір для власного саморозвитку й творчості, — розповідає Любов Тімкова. — Ми теж зацікавлені поповнити команду "Поділля-центр" найкращими студентами та випускниками  журфаків. Це інвестиція в якісний творчий розвиток філії. Студенти — це незаангажовані, амбітні, креативні люди, які готові взяти відповідальність за майбутнє держави та її інформаційну гігієну".

Студентка четвертого курсу факультету української філології та журналістики Ірина Хижа розповіла про практику на Хмельницькій філії та поділилася враженнями про Суспільне: "Я рада, що в мене була змога проходити практику на Суспільному. Сподобалася закріплена в редакційному статуті норма про обов’язкове дотримання журналістських стандартів. Усі теоретичні знання, які дають в університеті, я змогла застосувати на практиці. Після такого досвіду я з гордістю розповідаю в університеті про розвиток Суспільного мовлення. Завжди раджу своїм колегам спробувати власні сили саме там, адже Суспільне мовлення — це платформа, де реальну журналістику намагаються зробити ідеальною".

Майбутні журналісти цікавилися умовами праці у філії й запитували про можливості для кар’єрного зростання.

"Філія має хороший досвід роботи щодо забезпечення практикою студентів. У середньому за навчальний рік практику на базі "Поділля-центр" проходить приблизно десять студентів різних курсів, спеціальностей і вишів — журналісти, режисери та звукорежисери. За останні півтора року в нас практикувалися й слухачі польських освітніх закладів. Пишаюся роботою Олексія Єленкова — випускника Кам’янець-Подільського національного університету, який працює керівником творчої групи "TVій ранок". Високий рівень підготовки показала наша минулорічна практикантка Ірина Хижа — студентка факультету української філології та журналістики", — зазначила продюсерка "Поділля-Центр" Любов Тімкова.

За словами Оксани Почапської, керівниці журналістської практики факультету, доцентки кафедри журналістики КПНУ імені Івана Огієнка та кандидатки наук із соціальних комунікацій, університет і кафедра журналістики зацікавлені в подальшій співпраці із Суспільним мовником, оскільки високий професіоналізм його колективу й бажання передати практичний досвід студентам є запорукою виховання фахових журналістів, які здатні конкурувати на сучасному ринку.

Студенти й далі проходитимуть практику на базі Хмельницької філії Суспільного. Про це також домовилися й з директором Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв Сергієм Нижником, у якому навчаються майбутні оператори.

 

Нагадаємо, з 10 по 14 березня представники BBC провели тренінг для команди Суспільного Хмельниччини.