«Моє право» під час війни — історії українців до Дня Конституції від Суспільне Хмельницький

«Моє право» під час війни — історії українців до Дня Конституції від Суспільне Хмельницький

24 чер. 2022

28 червня до Дня Конституції України всі регіональні телеканали Суспільного покажуть спецпроєкт команди Суспільне Хмельницький «Моє право» 一 про те, як українці можуть реалізовувати свої права і обов’язки в умовах війни. 

Протягом дня телеканал Суспільне Хмельницький покаже історії українців з Хмельницького, Києва, Новомосковська Дніпропетровської області та Харкова. Глядачі Суспільного почують тих, хто зіткнувся зі звичайними викликами війни – перерване навчання, неможливість вчасно отримати медичну допомогу та знайти житло, вимушеність кидати бізнес і виїжджати на безпечну територію. Разом із тим це мотиваційні історії про те, що життя продовжується. 

«Історії, що звучать у проєкті, були би непомітними ні для суспільства, ні для самих героїв, якби не війна. Бо це життєві соціальні потреби: медичний сервіс, освіта, професійна зайнятість, житло. Але нині вони перетворилися на фронт для когось особистий, і для всіх нас фронтовий тил. І він потужно працює на забезпечення і нашої славетної армії, а разом із ЗСУ на нашу перемогу», розповідає продюсерка Суспільне Хмельницький Любов Тімкова.

Читайте також: Головне про Крим — щоп’ятниці в марафоні «Суспільне. Спротив»

«Ми спробували розповісти, як гарантовані Конституцією України права реалізовуються в умовах війни, як держава створює умови для збереження цих прав людей, розповідає подробиці проєкту Наталія Паляниця, кореспондентка Суспільне Хмельницький. 一 Героями відео стали студентка Ольга Поліщук, підприємець із Донеччини Станіслав Кривулянський, Анастасія Васил’єва з Дніпропетровської області, яка на 7 місяці вагітності переїхала під час війни у Хмельницький, багатодітна матуся Наталія Богуславська, від 2014 року двічі переселена з Донецької області. Всі вони розповідають про те, як їм вдається реалізовувати свої конституційні права під час війни».

Над спецпроєктом працювала команда Суспільне Хмельницький: Любов Тімкова, Наталя Паляниця, Олександр Крентовський, Олександр Горішевський.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Читайте Суспільне Новини на сайті  suspilne.media, а також підписуйтеся в Telegram, Facebook, Youtube, Instagram, Viber, Twitter

На Хмельниччині Суспільне — це телеканал Суспільне Хмельницький, Українське Радіо Поділля та цифрові платформи.

Оперативні новини від Суспільне Хмельницький— на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах:

o   Фейсбук-сторінці;

o   Інстаграм-сторінці;

o   Ютуб-каналі філії;

o   Телеграм-каналі.