ПОДІЛЛЯ-центр стане інформаційним партнером ювілейного концерту  ансамблю танцю «Подолянчик»

ПОДІЛЛЯ-центр стане інформаційним партнером ювілейного концерту  ансамблю танцю «Подолянчик»

11 тра. 2019

 

Суспільне мовлення Хмельниччини надасть інформаційну підтримку у проведенні концерту Народному художньому колективу ансамблю танцю «Подолянчик» «Нам-55!», який розпочнеться 16 травня 2019 о 17:00 у приміщенні Хмельницького академічного театру ім. Старицького. Представників творчого колективу глядачі мовника  зможуть побачити у програмі «Ранок», а слухачі почути у ранковому ефірі на UA: Українське радіо «Поділля». Телевізійну версію концерту можна буде побачити  в записі вже 1 червня на телеканалі «Поділля-центр». Ансамбль танцю «Подолянчик» називають візитівкою краю, своєрідним майданчиком для творчості хмельниччан. Ювілейний та випускний концерт ансамблю до його 55-річчя збере зустріч випускників ансамблю різних років  в театрі ім. Старицького, де на глядачів чекають різноманітні цікавинки та сюрпризи.

Ансамбль танцю «Подолянчик» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва створено восени 1964 року Гурєєвим Юрієм Івановичем. Спершу – гурток в 16 осіб, а зараз їх близько 300 осіб. Це діти віком від 6 до 17 років, котрі у вільний від уроків час навчаються запальному мистецтву танцю. Беручи участь у різноманітних фестивалях, конкурсах та інших культурно-мистецьких заходах, «Подолянчик» побував на гастролях у різних куточках України, виступав на сценах багатьох європейських країн, знімався у кіно та численних телепрограмах. Ансамбль сьогодні – лауреат всеукраїнських, міжнародних фестивалів та конкурсів, Народний художній колектив України.

«Цей концерт – це як підсумок півстолітньої  творчої роботи «Подолянчика» і на сцені, і в залах для репетицій. Мені приємно, що висвітлювати його буде саме Суспільний мовник краю. Скажу відверто,  до такого мистецького регіонального матеріалу нині мало звертаються комерційні ЗМІ. А творчість – це якраз те, що об’єднує. Те, що нині на часі», – зазначає Іван Гуреєв, керівник Народного художнього колективу ансамблю танцю «Подолянчик».

«Я дуже часто наголошую на просвітницькій місії Суспільного мовника. І це якраз те, що нас вирізняє і те, чого бракує саме регіональним медійникам. Щодо «Подолянчика», то це школа народного танцю, яка об’єднала чотири покоління. І  їх ми хочемо об’єднати у просторі Суспільного мовлення у День захисту дітей, адже телеверсія концерту запланована в ефірі «Поділля-центр» саме на цю дату», – розповідає про подію продюсерка Хмельницької філії Суспільного мовника Любов Тімкова.

Любов Тімкова також зазначила, що Суспільне закладає в регіональному медіапросторі нові принципи роботи. Базуються вони на відповідальності перед глядачами і перед партнерами, яка полягає в уважності до авторського права та зйомок дітей виключно за письмовою згодою батьків.

Суспільний мовник підтримує проекти, які мають на меті укріпити українські культурні цінності, нагадаємо, що  взимку цього року на свято Водохреща, в ефірі телеканалу Суспільного мовника Хмельниччини «Поділля-Центр» та на сторінці філії у Facebook прозвучало 10 автентичних колядок і щедрівок, детальніше за посиланням: https://km.suspilne.media/articles/1012