Суспільне Хмельниччини надасть інформаційну підтримку Міжнародному фестивалю  моно-вистав «Відлуння»

Суспільне Хмельниччини надасть інформаційну підтримку Міжнародному фестивалю моно-вистав «Відлуння»

24 тра. 2019

XXI Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння»  вібудеться 8-12 червня у Хмельницькому базі Хмельницького монотеатру «Кут». «Відлуння» це можливість долучитися до кращих досягнень світового театрального мономистецтва, популяризація цього жанру в Україні та інтеграції українського театру в простір європейської культури.

Цьогоріч на фестивалі буде представлено Україну київськими моно-акторами. Також  до заходу долучаться представники Вірменії, Казахстану, Литви, Ізраїлю, Іспанії, Чорногорії.

У дні проведення фестивалю  глядачі ПОДІЛЛЯ- центру зможуть побачити  запрошених гостей в студії, а слухачі почути радійні прямі ефіри.

Продюсерка Суспільного мовника Хмельниччини Любов Тімкова розповідає про те, чому Суспільний мовник Хмельниччини долучається до заходу: «Елітне мистецтво –  я вважаю саме таким моновистави – це те, чого не так багато на екранах. Але це насправді те, що прищеплює естетичний смак і спонукає мислити критично. І в цьому, зокрема, місія суспільного мовника».

Володимир Смотритель, народний артист України, керівник і актор Хмельницького міського монотеатру «Кут» зазначає: «Відлуння це єдиний в Європі фестиваль театрального мономистецтва, що відбувається власне у монотеатрі. Всі інші – на звичайних сценах».

«Мені приємно мати справу із незаангажованим медіа, яке зацікавлене у розвитку театрального мистецтва»,  розповів Володимир Смотритель.