Майже 2 млн переглядів на Ютубі у 2023 році зібрали найрезонансніші відео Суспільне Хмельницький

Майже 2 млн переглядів на Ютубі у 2023 році зібрали найрезонансніші відео Суспільне Хмельницький

22 гру. 2023

Ворожі атаки на Хмельниччину і ліквідація їх наслідків, смерті захисників і пам’ять про загиблих, історія лікаря з позивним «Йода», підземелля заповідника «Межибіж» і церковні служби українською, виноград і правила обробки полів, життя переселенців і українське кіно, весілля під час війни і нетипова ферма на закинутому хуторі — саме ці теми найбільш резонували з аудиторією ютуб-сторінки Суспільне Хмельницький, саме ці відео дивились найбільше у 2023 році. Докладніше — в добірці відеоматеріалів з історіями нашої боротьби та віри у перемогу.

Читайте також: Науковий блогер-батл на ютуб-каналі «Колайдер» від Суспільного

Понад 200 тисяч разів дивились сюжети:

  • Мати загиблого у Бахмуті військовослужбовця Сергія Зелінського Наталія від червня цього року не може забрати з моргу тіло свого сина. Хоча, каже, має дозвіл прокурора й експертизу ДНК. За її словами, Сергія хочуть поховати й вони, і вдова, яка наразі мешкає за кордоном.

  • Попрощалися із 22-річною Оксаною Музикою, яка 31 грудня 2022 року отримала поранення і померла, внаслідок російського ракетного обстрілу Хмельницького. 

  • Три роки тому корінна вінничанка Анна Нечепорук переїхала жити з міста у покинуте село на Хмельниччині. Разом з чоловіком опікувались фермою, яку започаткувала бабуся. Вони не доять корів, телята  п’ють молоко до дорослого віку. Тварини пасуться цілий рік, сплять в закинутих хатах. Чоловік Ані, Тарас, наразі захищає Україну. Фермерка волонтерить та приймає вимушених переселенців. 

Понад 100 тисяч переглядів зібрали наступні відео:

  • В селі Соколівка Хмельницького району попрощались із 26-річною Тетяною Шутяк, заступницею керівника Патронатної служби Міністерства внутрішніх справ. Тетяна Шутяк 18 січня разом із керівництвом МВС перебувала на борту гвинтокрила, який розбився в Броварах на Київщині. 

  • Поховавши наймолодшого сина, 19-річного військовослужбовця Ярослава Білоуса, його мати Тетяна Павлюк мобілізувалась до танкової бригади. Каже, щоб помститись за смерть своєї дитини. Історія жінки, котра рік живе без сина.

 

Найдавнішу частину підземелля заповідника «Межибіж», що на Хмельниччині науковці відносять до XІV століття. Саме тут два століття по тому, збудували палац, який нині реконструюють. В XVІ столітті середню частину підземелля використовували для зберігання харчів, а згодом як винні погреби. В XІX сторіччі за часів перебування в Межибожі російських військ, підземелля засипали сміттям. 

Від 70 000 до 90 000 разів наші підписники дивились матеріали про:

  • Отруєння хімікатами та забої через конфлікт із агропідприємством отримав житель села Мар’янівка Хмельницького району Олександр Медведюк. Його родина, каже Олександр, два роки проживає в будинку, що межує з полем, яке орендує товариство з обмеженою відповідальністю «Україна 2001». Там цього року посіяли сою, що потребує частої обробки пестицидами. Травми отримав, розповів Олександр, коли він намагався зупинити трактор з оприскувачем. 

 

  • У селі Буцні на Хмельниччині живуть три родини переселенців. П’ять родин з села виїхали, розповідає вимушена переселенка з Херсонщини Іванна Кручек. За її словами, люди просто не змогли адаптуватися до умов у глибинці Хмельницької області.

 

  • 13 травня вночі в Хмельницькому районі, після оголошеної повітряної тривоги, пролунала серія вибухів. О 7:30, після завершення повітряної тривоги, заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін повідомив – російські війська ударним дроном атакували об’єкт критичної інфраструктури, це пошкодило цивільні об’єкти Хмельницького району. 

 

  • На Хмельниччині у селищі Летичів попрощалися із 20-річною молодшою сержанткою ЗСУ Інною Нявкевич. Інна загинула за два дні після свого двадцятиріччя, під час виконання бойового завдання на Донеччині.

 

  • Під час воєнного стану молодятам не дають місяць на обмірковування рішення, а для військових процедура реєстрації мінімально спрощена: наречені подають документи в ДРАЦС і того ж дня їх розписують. Так одружилися й військові Збройних Сил України Володимир і Єлизавета.

 

Від 40 000 до 60 000 мають ці історії:

Перша молитва українською в неділю ввечері звучала в Хмельницькому Святопокровському соборі у якому ще ранком в неділю проводила богослужіння УПЦ МП. Молебень правив військовий капелан Даниїл Тарнавський. 

 

  • Жителі сіл, ближніх до епіцентру нічних вибухів ворожої атаки 13 травня, латають діри в дахах, затуляють плівкою вікна та виносять з будинків і сараїв вибите скло. У старостатах та селищній і міській радах їм надають допомогу, комісії фіксують пошкодження для допомоги державної. 

 

  • Загиблий міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський із 2005 по 2016 рік викладав у Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова на кафедрі теорії та історії держави та права. Про це Суспільному розповів ректор вишу Олег Омельчук.  Яким запам’ятали Дениса Монастирського в альма-матер колеги та студенти?

 

Розповідь бойового лікаря, сюжети про садівництво і вирощування хліба, інтерв’ю актора з фільму «Довбуш», втрати від російських атак — ці матеріали дивились від 30 000 до 40 000 разів:

  • Десять сортів винограду вирощує на своїй присадибній ділянці хмельничанин Віталій Демянишин. За його словами це надранні, ранні та середньоранні сорти. Які з них найкраще вирощувати в кліматичних умовах Хмельницького та які роботи необхідно виконувати, щоб збирати гарні врожаї у сюжеті.

  • «То є мої гори. Я тут ґазда!», — фраза Івана з фільму «Довбуш» стала крилатою задовго до виходу картини. Її писали на білбордах Галичини після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Хто справжній Довбуш? Іван чи Олекса? Відповідь має знайти кожен глядач для себе, заглибившись у підтексти фільму, — про це в інтерв’ю виконавця ролі Івана Довбуша, Олексія Гнатковського.

 

  • Хлібороби Хмельниччини, як каже генеральний директор Чемеровецького агропідприємства Олег Скрінчук, у наступні кілька років можуть так не називатися, бо відмовляються вирощувати пшеницю. За його словами, в його господарстві наступного року цю культуру не сіятимуть. 

  • Двоє рятувальників загинули внаслідок ліквідації пожежі сьогодні, після атаки дронів-шахедів на Хмельницький. Також є троє травмованих, яких доставили до міської лікарні. Двоє — в стані середньої важкості, ще одну, дівчину, відпустили додому на амбулаторне лікування. Загалом пожежу, що сталась внаслідок ворожої атаки, ліквідовували кілька годин. 

 

  • В обласному центрі, дев’ятого травня, попрощалися з військовослужбовцем, спецпризначенцем Дмитром Крамаром. Загинув 23-річний воїн шостого травня у Бахмуті, що на Донеччині. 

 

  • Вибиті вікна та двері в одній зі шкіл, понівечені будинки місцевих жителів — такі наслідки російської атаки на Хмельниччину вранці 15 вересня. Тепер учні місцевої школи навчатимуться онлайн, поки все не відремонтують.

 

  • Позивний «Йода» з початку війни закріпився за військовим лікарем Романом Замрієм. Він був начальником медичної служби окремого 34 батальйону. У цивільному житті він також лікар — сімейний. І батько трьох дітей. Заради них і їхнього майбутнього у вільній Україні, розповідає, пішов на війну у 2014. Відтак чергує військове і цивільне життя. Історіями дивовижних порятунків на війні і втрат, які не відпускають, лікар Йода поділився в інтерв’ю.

 

Залишайтеся на зв’язку із Суспільним у Хмельницькій області. 

Оперативні новини від Суспільне Хмельницький — на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах:«»

Дякуємо за довіру!

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.