На телеканалі UА: ПОДІЛЛЯ писали Всеукраїнський радіодиктант єдності

На телеканалі UА: ПОДІЛЛЯ писали Всеукраїнський радіодиктант єдності

8 лис. 2019

19 працівників пресслужб військових частин Хмельницького, філії Державної установи «Центр пробації» в області та Суспільного мовника UА: ПОДІЛЛЯ писали Всеукраїнський радіодиктант єдності.

Через 15 хвилин після прочитання текст було оприлюденено на сайті Суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення. 

Молодша лейтинантка, офіцер Групи інформації та комунікації військової частини 3053 Нацгвардії України Марина Березюк каже, що долучилися до написання диктанту після запрошення представників Суспільного. «Ми не могли не погодитися, спеціально до диктанту не готувалися, лише напередодні повторили новий правопис», — розповіла військовослужбовця.

Віталій Могила начальник Групи зв’язків з громадськістю розповів, що 18 років не писав диктантів, але одразу відгукнувся на запрошення продюсерки Суспільного Хмельниччини Любові Тімкової. Також він зазначив, що найважче було налаштуватися, адже хвилювався, як школяр.

Богдан Семенюк фахівець «Теми дня» розповів про свій досвід написання радо диктанту: «Я російськомовний. Хоча тепер, коли веду етери Суспільного, то й у щоденному побуті намагаюся говорити українською. Спільне написання диктанту — це сильні емоції, дуже хвилювався. Але мені дуже сподобалося, що після диктанту ми разом обговорювали правопис і наші помилки. Це незабутньо. І це, справді, надихає розмовляти лише українською».

З текстом XІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності під назвою «Від бересту — до «цифри» автора Олександра Аврааменка можна ознайомитися на сайті Суспільного.