У Хмельницькому медійниці Суспільного долучилися до «Школи журналістики»

У Хмельницькому медійниці Суспільного долучилися до «Школи журналістики»

21 лют. 2020

18-19 лютого у Хмельницькому відбулася Школа журналістики організована Молодіжним центром Хмельницького. Продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова та лінійна продюсерка телебачення Наталя Паляниця розповіли учасникам школи про специфіку роботи Суспільного Поділля. Любов Тімкова розказувала про те, як з ідеї робиться ефір та на яких етапах роботи скільки спеціалістів долучається до створення картинки, яку врешті бачить глядач по телевізору. Наталя Паляниця провела для присутньої молоді майстер-клас «Інтерв’ю: як розговорити співбесідника».

 «UA: ПОДІЛЛЯ уже не вперше стає партнером реалізації подібних проєктів. Цього разу у співпраці із «Молодіжним центром» фокусувалися і на інструментах Суспільного мовника, і на вмінні викликати довіру до телерадіоканалу завдяки вмілому діалогу (чи то в ефірі, чи то при зовнішній комунікації). Для нас важливо, аби наш слухач і глядач був інтерактивний. Ми хочемо чути ідеї, проблеми, побажання, щоб вчасно і збалансовано давати контентні відповіді на запити», – прокоментувала Любов Тімкова.

 Наталія Паляниця розказала, що коли їй запропонували бути спікером «Школи журналістики», вона одразу погодилась. «Майстер клас: «Інтервю, як розговорити співбесідника»  це те чим я займаюсь в телевізійній журналістиці ось уже 27 років. Готова навчати і ділитися своїми знаннями, досвідом та лайфхаками журналіста у цьому напрямку. Я часто мала справу з молодими журналістами, які до нас приходили працювати на ранкових ефірах. Зіштовхувалася з тим, що початківці обмежувалися лише прописуванням розумних запитань і зачитуванням їх на камеру, а коли співрозмовник відповідав, то журналіст майже його не слухав. Розповіла й про й про свої професійні помилки і про те, як я на них зростала. Сподіваюсь, що мої рекомендації допоможуть майбутнім журналістам», прокоментувала продюсерка телебачення UA: ПОДІЛЛЯ Наталія Паляниця.

Також у другий день, 19 лютого, учасники «Школи журналістики» відвідали Хмельницьку філію Суспільного. Для них провели екскурсію та розказали про роботу журналістів,  технічного персоналу, показали те, що відбувається за камерою, чого не бачить глядач та не чує слухач Суспільного.