Телеканал UA: ПОДІЛЛЯ  до Дня вишиванки підготував радійний спецпроєкт

Телеканал UA: ПОДІЛЛЯ до Дня вишиванки підготував радійний спецпроєкт

20 тра. 2020

Команда Суспільного Поділля до Всесвітнього дня вишиванки підготувала короткі ролики для радіо. Вони виходитимуть в ефір 21 травня впродовж дня. Аудіо створили у співпраці з Хмельницьким обласним краєзнавчим музеєм. Старша наукова співробітниця закладу Ольга Чук провела радіоекскурсію автентичним подільським вишиттям.

Авторка ідеї — Алла Коломея, керівниця творчої групи програм радіо, розповіла: «До проєкту ми готувалися завчасно. Формат передбачав інформаційно насичений матеріал, який потрібно було зробити короткотривалим.  Ми намагаємося відповідально підходити до авторського права музичних композицій з однієї сторони, з іншої —  шукаємо органічне оформлення, аби підсилити сприйняття. Гадаю, що нам вдалося дотриматися балансу в роботі».

«Такі короткі півторахвилинні фактажні радіоекскурсії — доволі інформаційні та мають прикладне значення. Переконана, нині важко здивувати орнаментом чи кроєм вишиванки. Та й, навіть, їхньою кількістю у кожної модниці. А ось must-have для жителів Хмельниччини чи земляків — власне подільська вишиванка — хороший тренд. Це щось особливе, мені здається», — переконана  продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Більше інформації про спецпроєкти на Фейсбук-сторінці Суспільного Поділля. Радіоекскурсії слухайте 21 травня протягом дня онлайн на нашому сайті.