11 програм, 43 кандидати в ефірі Суспільного Поділля: підсумок програми «Виборчий округ. Місцеві» 

11 програм, 43 кандидати в ефірі Суспільного Поділля: підсумок програми «Виборчий округ. Місцеві» 

26 жов. 2020

На телеканалі UA:ПОДІЛЛЯ  завершився суспільно-політичний проєкт «Виборчий округ. Місцеві». Метою програми було познайомили виборців із кандидатами в депутати до місцевих рад та кандидатами в очільники міст. Учасники прямоефірного проєкту відповідали на запитання ведучих Суспільного, виборців Хмельницької області та незалежних експертів. 

«Виборчий округ. Місцеві» тривав з 5 по 22 жовтня. Запрошували кандидатів у депутати міських та районних рад, а також кандидатів на посаду міського голови Хмельницької, Кам’янець-Подільської та Шепетівської  громад.

Журналістка програми «Виборчий округ. Місцеві» Олена Кеменяш розповіла про роботу команди проєкту: «Складно було домагатися лаконічності і змістовності у відповідях водночас. Досвідченим кандидатам це вдавалось краще, а новачкам подекуди і зовсім не вдавалось «запакувати» відповідь у хвилину-півтори, як передбачено нашим форматом. Крім того, зрозуміли, що у штабах більшості партій уявлення не мають про відповідальність і обмежений час. Комунікаційні моменти перетворювались на години і дні».

«Титанічною була робота нашої команди. Ми фокусувалися на тому, аби наш глядач, слухач і користувач діджитал платформ розумів компетенції тої виборної посади, на яку він обирає кандидата. І наскільки той кандидат, відповідаючи в ефірі, відповідає тим запитам. А питання були і від нашої команди, і від експертів різних галузей, і від самих жителів округів. У цьому і полягає місія Суспільного мовника – максимально інтегрувати громаду в обговорення і модерувати розмову так, аби виховати критичне мислення у тих, хто по ту сторону гаджета. А ми мовили на різні платформи, адаптовуючи, відповідно, матеріал на телебачення, радіо, соцмережі, сайт, ютюб-канал»,–розповіла продюсерка Суспільного Поділля Любов Тімкова.

Список тих кандидатів, які взяли участь в ефірах «Виборчого округу. Місцеві» детальніше від першої програми можна знайти нижче:

5 жовтня до студії програми «Виборчий округ. Місцеві» прийшли кандидати в депутати до Хмельницької обласної ради, а саме: Віктор Вікарчук від «ОПЗЖ», Володимир Гончарук від «Команди Симчишина», Володимир Копанчук від «Слуги Народу», Валерій Лесков від партії «Батьківщина», Олексій Свістунов від політичної партії «Сила і Честь», Олександр Дехтярук від «Радикальної партії Олега Ляшка», Олександр Співак від «Європейської Солідарності», Уляна Ткаченко від партії «За конкретні Справи». Не підтвердили свою участь у програмі представники політичної партії «За майбутнє», через хворобу не з’явилася  до студії кандидатка від партії «Наш Край» Тетяна Василик. 

7 жовтня до ефіру програми «Виборчий округ. Місцеві» запрошено кандидатів  в депутати до Хмельницької районної ради, серед  тих, хто прийшов на програму: Віктор Довбуш від «Опозиційної платформи - За життя», Анатолій Панчук від «Команди Симчишина», Тетяна Юзепчук від політичної партії «Сила і Честь», Валерій Лесков  від «Батьківщини», Андрій Якимчук від «Радикальної партії Олега Ляшка».

8 жовтня  журналістка Суспільного Поділля продовжила спілкуватися із кандидатами в депутати до Хмельницької районної ради. У програмі взяли участь: Володимир Богачук від «Слуги народу», Олександр Прокопов від «Європейської Солідарності»,  Олена Зелінська від політичної партії «За конкретні Справи» та Людмила Стрілецька від політичної партії «За майбутнє».  Із запрошених кандидатів, на ефір прийшли всі.

12 жовтня до студії Суспільного  журналісти запросили кандидатів у депутати до Кам’янець-Подільської районної ради. Серед тих, хто взяв участь у ефірі «Виборчого округу. Місцеві» такі кандидати: Віталій Галіцин від партії «Сила і Честь», Іван Федорчук від політичної партії «Європейська Солідарність». Не з’явилися через хворобу Руслана Ряба від «Радикальної партії Олега Ляшка», Олександр Собань від партії «За Конкретні Справи» та Ніна Скавронюк від «Слуги Народу». Решта кандидатів, яких запросили на ефір або не відгукнулися або відмовилися з різних причин.

13 жовтня та 15 жовтня до студії Суспільного Поділля запрошено кандидатів у депутати до Шепетівської районної ради. З 9-ти запрошених з’явилися 5, а саме: Валентин Лосовський від партії «За майбутнє», Юрій Семенюк  від «Радикальної партії Олега Ляшка», Дмитро Пісарцов від «Свободи», Василь Міракін від партії «Сила і Честь» та Леонід Радзивілюк від партії «За Конкретні Справи». Решта політичних сил або відмовилися від участі через власні обставини та причини, або через хворобу кандидата, який планував прийти на ефір.


Із запрошених кандидатів в очільники Кам’янця-Подільського
19 жовтня  на Суспільне  прийшов лише один  кандидат  від «Слуги Народу» Сергій Ведерніков. Решта кандидатів на посаду  мера не прийшли з різних причин. 16 жовтня
до студії «Виборчого округу. Місцеві» запросили Анатолія Собка від політичної сили «За конкретні справи»,  Інну Ящук від «Слуги Народу», Олександра Симчишина від «Свободи», Івана Гончара від політичної партії «Сила і Честь» та Богдана Лукашука від «Батьківщини», який не з’явився на ефір. 

До студії UA: ПОДІЛЛЯ  із запрошених 9 кандидатів на посаду міського голови Шепетівки на ефір прийшло 5. 20 жовтня на Суспільне прийшли Петро Дзяворук, самовисуванець,  Наталія Завістовська, самовисуванка, Валерій Федорів від «Батьківщини». 21 жовтня взяли участь у програмі самовисуванці Тетяна Вінницька та Володимир Синюта.

22 жовтня в останньому ефірі програми «Виборчий округ. Місцеві» взяв участь один кандидат- представник партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Олексндр Дештярук. Журналісти Суспільного повторного запросили його до ефіру, так як через технічні причини в ефірі (поганий звук) кандидат не мав змоги ознайомити глядачів зі своєю програмою.