Для регіонального мовлення Суспільного розроблено маркетингову стратегію

Для регіонального мовлення Суспільного розроблено маркетингову стратегію

26 січ. 2021

Розробка маркетингової стратегії міжрегіональної платформи здійснювалася на основі адаптованої концепції позиціювання Суспільного мовника з урахуванням розвитку інформаційного профілю регіонального мовлення.

«Ухвалення маркетингової стратегії регіонального мовлення — це важливий крок у систематизації усіх тих змін, що відбулися в роботі регіональних філій Суспільного мовника з 2017 року. Ми вже знаємо власну аудиторію, свої конкурентні переваги, можливості для розвитку Суспільного у регіонах. Маркетингова стратегія на цьому етапі допоможе нам сконцентрувати зусилля, сформувати таку програмну політику, що якнайкраще відповідатиме інтересам і запитам наших глядачів», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

У цій стратегії проаналізовано як досвід команди UA: Суспільне мовлення, так і успішні моделі українського медіаринку та інших суспільних мовників у світі.

«Стандарти Ради Європи щодо суспільного мовлення наголошують на важливості виробництва медійного контенту, що відображатиме суспільні інтереси й потреби на регіональному рівні. Саме такий продукт сприятиме підвищенню рівня соціальної згуртованості та розвитку місцевих громад. Ми вітаємо розробку регіональної маркетингової стратегії та сподіваємося, що вона стане одним з дієвих інструментів, що сприятиме більш ефективному просуванню і залученню більшої цільової аудиторії суспільного мовника», — зазначила Олена Литвиненко, в. о. Голови Офісу Ради Європи в Україні.

«Завдяки цій стратегії ми прагнемо задати стратегічні напрями, які дозволять вибудувати сталий розвиток платформи регіонального мовлення та досягти відчутних результатів уже в найближчі роки», — зауважив Микола Чернотицький, член правління Суспільного, відповідальний за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток. 

Ключовими перевагами міжрегіональної платформи Суспільного стануть локальність, якість та довіра. На здобутті й підтримці цих характеристик побудовані рекомендації щодо програмного розвитку міжрегіональної платформи Суспільного.

За словами генпродюсерки регіонального мовлення Марії Фрей, перші зміни в ефірах регіонального Суспільного глядачі помітять уже з другого півріччя 2021 року.

Проєкт «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» має на меті зміцнити роль медіа, їхню свободу та безпеку, а також суспільне мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в українському суспільстві.