Читати Лесю запрошує команда UA: ПОДІЛЛЯ

Читати Лесю запрошує команда UA: ПОДІЛЛЯ

18 лют. 2021

25 лютого — 150-річчя з дня народження  Лесі Українки. З цієї нагоди Суспільне створило міжрегіональний спецпроєкт «Читай Лесю», де команди філій декламують вірші поетеси. Ініціювали такі читання  журналісти UA: ВОЛИНЬ. Працівники Суспільного Поділля підтримали ідею та записали  відео з читанням  віршів Лесі Українки.

«У кожному прочитанні поезії в інтонації, настрої, та й у виборі самого вірша проступає характер власне читця.  А ще сучасна інтерпретація, що відчувається в ритмі», каже продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Над проєктом працювали журналісти UA: ПОДІЛЛЯ Наталія Паляниця, Алла Самойленко, Олена Кеменяш, а також  дизайнер та відеограф Олександр Крентовський

«Для проєкту «Читай Лесю» вибирала вірш, співзвучний моєму настроєві. Вперше читала Лесин вірш не тільки для себе. Поезія Лесі Українки – це щось особливе, це те, що відкриває світ щоразу з іншого боку, але завжди зачіпає. На мою думку,читати Лесю Українку треба, аби зрозуміти і почути себе», — переконана Алла Самойленко.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Хмельниччині це — телеканал UA: ПОДІЛЛЯ  і UA: Українське радіо Поділля. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.