Хмельницька філія Суспільного тепер мовить у широкоекранному форматі

Хмельницька філія Суспільного тепер мовить у широкоекранному форматі

19 гру. 2018

Суспільне Хмельниччини "Поділля-Центр" змінив поточний формат свого мовлення на широкоекранний — 16:9.

Перехід на формат 16:9 філія планувала з літа. Йдеться про оновлення формату роботи двох студій телебачення, (локації "Теми дня", "Звіти наживо", "TVій ранок" та локація новин). 
Творчі працівники не відчули жодного дискомфорту через технічні експериментальні кроки інженерів, каже продюсерка Любов Тімкова.

"Відеозображення у форматі 16:9 суттєво різниться об’ємністю та глибиною. Особливо хочу відзначити тісну комунікацію і взаємодію між творчим та технічним відділами, яка відбувалася у цей час. Рішення шукали спільно. Ефіри в обох студіях відбувалися в звичному режимі без будь-яких збоїв", — розповіла Любов Тімкова.

Із 7 студійних телевізійних камер, лише 3 працювали у форматі 16 на 9. Окрім того, застарілою була система автоматизації ефіру. Це були ключові проблеми, каже завідувач відділу технічного забезпечення мовлення філії Ігор Євтухов.

"Було розроблено декілька варіантів такого переходу. Після спільних нарад залишився один. Цей варіант потребував додаткового доукомплектування технічними засобами, яких на філії не було. Обговоривши нашу пропозицію з технічним керівництвом ПАТ "НСТУ", ми отримали підтримку з їхнього боку. 9 грудня нам передали необхідне обладнання, що дозволило після тижневої підготовки працівників різних служб перейти у широкий формат мовлення 16:9 вже 18–19 грудня", — розповів Ігор Євтухов.

Як розповіла менеджерка "Поділля-Центр" Ольга Усова, перехід у широкий формат мовлення мав відбутися у наступному році.

"У планах — покращення виробництва телевізійного продукту через модернізацію застарілого обладнання. Для цього ми вже вписали у проект закупівель на наступний рік плату відеозахоплення та закупівлю 4 сучасних камер. А ще хочемо створити сучасну радійну VISION-студію. Словом, плануємо поступове технічне переоснащення філії", — повідомила Ольга Усова.

Нагадаємо, 18 грудня у холі Хмельницької філії Суспільного запрацювала локація й фотозона до новорічно-різдвяних свят.