UA: ПОДІЛЛЯ  у День театру розкаже про Хмельницький обласний театр ляльок

UA: ПОДІЛЛЯ у День театру розкаже про Хмельницький обласний театр ляльок

26 бер. 2021

Суспільне Поділля долучилось до міжрегіонального проєкту «Театри України», який стартуватиме у Міжнародний день театру, 27 березня, і йтиме протягом весни в ефірі регіональних каналів Суспільного та на діджитал платформах.

Команда UA: ПОДІЛЛЯ підготувала міжпрограмну замальовку про Хмельницький академічний обласний театр ляльок, в якій у титрах подали цікаві факти про театр та історію будівлі. До прикладу, споруда, в якій нині знаходиться театр 1880-х років є пам’яткою архітектури місцевого значення. Вона належала багатому купцю в Проскурові (колишня назва Хмельницького) Хаїму Маранцю. У повоєнні роки протягом 40 років в ній був Палац піонерів, а з 1989 і до нині там розташований театр ляльок.  

«Цьому театру 50 років. У його репертуарі понад 80 вистав. А ще у театрі ляльок чудова блакитна глядацька зала, є зимовий сад з екзотичними птахами та черепахами, музей ляльки та ляльковий дворик для майстер класів. Наразі готуємо міжпрограмку про Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького. На мою думку, цим проєктом Суспільне не тільки показує театри України, а й підтримує театральні колективи в умовах карантину, надсилаючи меседж, що ви не забуті і театральне мистецтво важливе для нас», розповіла спеціальна кореспондентка  UA: ПОДІЛЛЯ Наталія Паляниця.

UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Дивитись Суспільне UA: ПОДІЛЛЯ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини  шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.