Медіа, свобода слова та приватність: тренінг для  Суспільного Поділля від ЦЕДЕМ і Академії Суспільного мовлення

Медіа, свобода слова та приватність: тренінг для Суспільного Поділля від ЦЕДЕМ і Академії Суспільного мовлення

5 сер. 2021

5 серпня представниці Центру демократії та верховенства права у співпраці із Академією Суспільного мовлення, провели тренінг із медійного права для команди Суспільного мовника у Хмельницькому.

Читайте також: Як створювати якісні й цікаві телепроєкти? Добірка навчальних програм від Академії суспільного мовлення

Учасники обговорили теми авторського права в журналістиці, виклики у роботі з соціальними мережами, теми свободи слова та приватності у медіа.

«Нинішній тренінг  це про кейси, з якими ми, журналісти, працівники ЗМІ, зіштовхуємося в роботі щодня. Але законодавчі норми змінні й оновлені. Встежити за цими процесами вчасно, буває, складно. Нині ж ми отримали концентровану інформацію, розбираючи конкретні алгоритми юридичної складової нашої діяльності», прокоментувала продюсерка Суспільного Пділля Любов Тімкова.

Заступниця директора з програмного розвитку, юристка ЦЕДЕМ Надія Шувар розповіла: «Цінність таких тренінгів у тому, що існує запит на отримання практичної та актуальної інформації. Не достатньо провести один раз тренінг і цю тему забути, дуже важливо постійно оновлювати знання і вирішувати багато практичних спільних моментів, з якими зіштовхується журналіст на практиці. Саме тому, під час тренінгу важливий зворотній зв’язок, запитання від учасників та спільне обговорення проблемних тем».

Нагадаємо, у 2020 році Суспільне мовлення та Центр демократії та верховенства права провели серію вебінарів для журналістів регіональних філій, зокрема про діяльність медіа під час виборчих кампаній. ЦЕДЕМ спеціалізується на медійному праві з моменту свого заснування у 2006 році.

Дивитись Суспільне UA: ПОДІЛЛЯ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини  шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.

* Академія суспільного мовлення — управління у складі департаменту з управління людськими ресурсами Національної суспільної телерадіокомпанії України, що займається навчанням працівників мовника, а також організовує навчальні та просвітницькі події щодо медіаграмотності для зовнішньої аудиторії у межах програм корпоративної соціальної відповідальності телерадіокомпанії. 

Академія також реалізовує низку заходів у межах проєкту підтримки суспільного мовлення в Україні, який фінансують Європейський Союз в Україні, Європейська Комісія (Генеральний директорат з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення) й Міністерство закордонних справ Німеччини. DW Akademie співпрацює з BBC Media Action, аби підтримати становлення суспільного мовника в Україні. Ключовою метою є промоція суспільного мовлення через створення функціональної цифрової мультиплатформи ньюзрум та розвитку навчального центру Академія суспільного мовлення (Public Media Academy).