«Незалежності Майдан. Хмельницький»  —  спецпроєкт Суспільного Поділля до Дня Незалежності

«Незалежності Майдан. Хмельницький» — спецпроєкт Суспільного Поділля до Дня Незалежності

20 сер. 2021

Суспільний мовник Поділля до 24 серпня готує спецпроєкт «Незалежності Майдан. Хмельницький» – це відеорозповіді, про те, що незалежність виборювалася не тільки в столиці. Впродовж 30 років свої громадянські права відстоювали жителі кожного регіону, об’єднанні однією ідеєю  жити в незалежній демократичній Україні. І безмовний свідок цього майдан головна площа області. 

Авторка ідеї Любов Тімкова. Над спецпроєктом працювали керівниця діджитал-відділу Неля Шпулак і дизайнер Олександр Крентовський. 

«В нашому проєкті Майдан Незалежності, що в Хмельницькому, «заговорить» через спогади людей, котрі й ініціювали зміни  небайдужих, сильних духом, вільних. Ми спеціально обрали діджитал-платформу, яка передбачає сконцентрований у невеликому форматі зміст, аби зосередитися на ключових подіях, що відбувалися на Хмельницькому Майдані Незалежності. І максимально охопити аудиторію різного віку»,  розповідає родюсерка Суспільного Поділля Любов Тімкова.

              Читайте також: 14 історій ровесників Незалежності, які змушені відстоювати її на війні — спецпроєкт «Обличчя Незалежності»

«Спецпроєкт розповість, як узагалі в Хмельницькому з’явився Майдан Незалежності та як і коли він «позбувся» Леніна. Як згодом Майдан Незалежності прикрасився «Вірою, Надією та Любов’ю». У проєкті згадаємо, як вирували на хмельницькому Майдані Незалежності дві революції і як ще досі на ньому звучить «Пливе кача», додає  Неля Шпулак.

Героями «Незалежності Майдан. Хмельницький» стали учасники подій на Майдані Незалежності: Лев Бірюк, Іван Бухал, Світлана Кабачинська, Ірина Ковалевська, Леся Стебло.

«Такі проєкти потрібні, оскільки вони нагадують людям про історичні події, змушують аналізувати, аби не повторювати помилок минулого. І, звісно, такі проєкти викликають емоції, адже є багато хмельничан, які й самі були учасниками цих подій, і для них це буде ще одним спогадом того, що їм довелося пережити за ці останні 30 років свого життя в незалежній Україні»,  упевнена Світлана Кабачинська, журналістка, авторка книги «Щоденник революції».

Відеоролики будуть доступні  Фейсбук-сторінці  Суспільного Поділля та на YouTube каналі філії. 

Щоб дізнатися більше про роботу суспільного мовника Поділля стежте за нашими новинами на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.mediaНагадаємо, що регіональні суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.