«Амадока» в ефірі та інтерв’ю з митцями: Суспільне Поділля — інформаційний партнер фестивалю TRANSLATORIUM

«Амадока» в ефірі та інтерв’ю з митцями: Суспільне Поділля — інформаційний партнер фестивалю TRANSLATORIUM

23 вер. 2021

1-3 жовтня у Хмельницькому відбуватиметься V ювілейний літературно-перекладацький фестиваль TRANSLATORIUM.

Суспільний мовник Поділля інформаційно підтримує фестиваль. Команда мовника працюватиме усі три фестивальні дні, для трансляції подій залучають пересувну телевізійну станцію, журналісти запрошуватимуть в теле - та радіоефіри організаторів та учасників фестивалю.

Під час фестивалю відбудеться переклад з тексту на музику роману Софії Андрухович «Амадока». Концерт за мотивами роману Софії Андрухович можна буде побачити і почути – незабаром в ефірі Суспільного Поділля.

Продюсерка Суспільного Хмельниччини Любов Тімкова розповіла про цьогорічне партнерство із фестивалем: «Четвертий рік поспіль Суспільне Поділля є медійним партнером фестивалю. Бо нас об’єднують спільні цінності просвітництва, які ми пропагуємо. Від себе додам, що унікальність заходу переоцінити важко —  йдеться про популяризацію літератури загалом і ваги кожного слова зокрема. Активно вітаю й ще одну місію заходу –  налагодження горизонтальних ініціатив співпраці з метою популяризації літератури».

Упродовж трьох днів відбудуться понад 20 подій — лекції, читання, майстерні художнього перекладу, дискусії та музична програма. Серед учасників — перекладачі, літератори, видавці та митці з України, Латвії, Литви та Білорусі. Зокрема, Юрій Андрухович, Олекса Негребецький, Остап Українець, Софія Андрухович, Марк Бєлорусець, Остап Сливинський, Роман Малиновський, Мар’ян Пиріг, Сємьон Ханін, Алесь Плотка та інші.

Мистецька складова фестивалю — музично-літературні проєкти, стінопис, аудіопрогулянка міським простором Хмельницького. Тема цьогорічної події — «Простір перекладу». Усі заходи — безкоштовні, однак деякі з них потребують попередньої реєстрації. 

Більше інформації про програму — на сайті фестивалю за посиланням.

Про те, як відбуватиметься цьогорічний фестиваль «Translatorium» слухайте у ефірі Українського радіо Поділля- Центр.

Щоб дізнатися більше про роботу суспільного мовника Поділля стежте за нашими новинами на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.