«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема на UA: ПОДІЛЛЯ вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українців», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін. 

Журналістка Суспільне Поділля Наталія Паляниця розповіла про те, що готує для майбутнього спецефіру їхня команда.

«Спецефір Суспільного передбачає своєрідну мандрівку  крізь спогади учасників Революції Гідності із різних куточків України. Виходитимо в ефір  з Майдану Незалежності, саме там відбувалися основні події хмельницького Євромайдану», розповідає спеціальна кореспондентка Суспільного Поділля Наталія Паляниця.

Команда Суспільне Поділля розкаже історію Василя Полагіва, який був активним учасником Революції Гідності. Саме у цей день 21 листопада 8 років тому 57 річний Василь Михайлович разом зі своїми друзями поставили перший намет на Майдані Незалежності. Це була маленька туристична споруда жовтого кольору, яка стала початком наметового містечка на хмельницькому Євромайдані. Чоловік  3 дні на тиждень перебував на хмельницькому і 4 дні на київському євромайдані. Разом із батьком була і його донька Леся Стебло. На майдані зародилась їхня громадська організація, яка діє і досі — «Тепло рідних сердець». Вони допомагають учасникам АТО і ООС та їхнім сім’ям.

 

«Я завжди мріяв про вільну та незалежну Україну. Мабуть це почалося ще в дитинстві, коли у 50-х роках  минулого століття енкаведисти покалічили мого батька і той дуже рано пішов з життя. Свій протест я розпочав 21 листопада 2013 року, тому що Віктором Януковичем, президентом України не було підписано Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом. На хмельницькому євромайдані я входив до Ради Майдану. У мене було багато обов’язків, зокрема я займався і обороною, і забезпеченням продовольством, і нічними чергуваннями. Були сутички з тітушками. Пригадую як у Києві під час гарячих протистоянь, я як батько закликав беркутівців не вбивати дітей. А ті мовчали і робили свою чорну справу. Але я впевнений що Революція Гідності та смерті Небесної сотні були не даремними, і на Україну чекає світле майбутнє», розповідає Василь Полагів.

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.