Сімейні традиції та гастрономічна спадщина — у проєкті «Цимес подільської кухні» на Суспільному

Сімейні традиції та гастрономічна спадщина — у проєкті «Цимес подільської кухні» на Суспільному

30 гру. 2021

2 січня о 10:35 регіональні філії Суспільного, зокрема UA: ПОДІЛЛЯ, покажуть проєкт «Цимес подільської кухні».  Над стрічкою працювали команди Суспільного Поділля та стороннього продакшену.

«"Цимес подільської кухні” — це про тяглість традицій. Сімейних, родинних, звичаїв громади і краю. Про те, як єднаються за спільним столом після важкої праці й у свята. Про те, як давні рецепти приготування ситних страв у лише переказах докочували до сучасної кухні й визнаються культурним нематеріальним надбанням», — розповідає продюсерка Суспільне Поділля Любов Тімкова.

Передпоказ фільму «Цимес подільської кухні» відбувся у Хмельницькому, учасники обговорювали традиції та дегустували страви і дізнавалися нове про подільську кухню.

«Ця кулінарна експедиція має дуже прикладне значення. Адже ті рецепти, які ми віднайшли під час цього проєкту, занесені до теоретичного і практичного матеріалу, що я викладаю студентам-кулінарам. Переконаний, що з часом ці страви будуть осучаснені й матимуть довге життя», — розповів ведучий проєкту, ресторатор Артем Блаута.

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Суспільне Поділля  — це телеканал UA: ПОДІЛЛЯ, Українське радіо «Поділля» та діджитал-платформи. 

Більше про роботу Суспільного мовника Поділля —на сайті філії,. Оперативну інформацію про події Хмельниччини шукайте на сайті Суспільне│Новини та фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.