«Мистецький стрій» 一 творчий фронт Хмельниччини у спецпроєкті Суспільне Поділля

«Мистецький стрій» 一 творчий фронт Хмельниччини у спецпроєкті Суспільне Поділля

5 кві. 2022

Музиканти, співаки, шоумени, художники, письменники 一 як митці Хмельниччини під час війни продовжують займатися власним ремеслом дивіться у спецпроєкті Суспільне Поділля «Мистецький стрій». Відеоісторії виходять на телеканалі UA: ПОДІЛЛЯ між основними програмами, а також публікуються на фейсбук-сторінці Суспільне Поділля.

«Нині кожен із нас цілодобово тримає військовий стрій на своєму робочому місці і/або в загонах волонтерів. Через лідерів громадської думки ми спонукаємо зробити все від нас можливе і над можливе задля нашої перемоги», переконана продюсерка Суспільне Поділля Любов Тімкова.

Наразі команда відзняла 5 історій з відомими митцями Хмельниччини. Чим кожен із них займається в умовах війни і чи можлива творчість «коли говорять гармати» 一 кожного з героїв запитувала авторка проєкту та кореспондентка Суспільне Поділля Наталя Паляниця.

Глядачі Суспільного відкривають для себе: 

Кожен із них робить свій внесок у боротьбі за перемогу над російським загарбникам. Водночас, усі вони творять нове мистецтво і надихають інших, доводячи, що «коли говорять гармати, музи не мовчать». 

(одна із робіт героя проєкту Максима Мельника)

«Під час зйомок Світлани Делікатної та Сергія Присяжного звучала повітряна тривога. Ми змушені були перериватися та ховатися в укриттях, а після відбою знову продовжувати запис. Реалії війни… Подібні зупинки неодноразово були й під час монтажу відзнятого матеріалу. Наразі працюємо над відеороликом з режисером, актором та викладачем акторської майстерності Володимиром Павловським, який у бомбосховищах проводить психо-фізичні тренінги, які допомагають людям розслабитися та позбутися паніки», додає Наталя Паляниця.

Суспільний мовник на Хмельниччині 一 це телеканал UA: ПОДІЛЛЯ та Українське радіо Поділля та діджитал –платформи: