Від керівника банку 一 до помічника командира танкової бригади. Інтерв’ю військового для Суспільне Хмельницький 

Від керівника банку 一 до помічника командира танкової бригади. Інтерв’ю військового для Суспільне Хмельницький 

21 лип. 2022

Помічник командира 3-ї окремої танкової бригади Павло Бердула прибув у коротку відпустку в Ярмолинці на випускний сина. Саме у ці дні в селище поцілили ворожі ракети. Офіцер поділився з командою Суспільне Хмельницький та глядачами міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив» своїми відчуттями від цих прильотів на мирну територію. А ще про спеку на лінії вогню, трофейні танки і найважчі танкові бої.

       Читайте також: «Герої»: історія Антона Сененка та Андрія Півня про порятунок жителів Ірпеня

Пройшовши шлях від менеджера до керівника банку, у 2014-му Павло зрозумів, що у світі та в Україні 一 зміни, тому у вересні того ж року поїхав на схід нашої країни волонтером. Хотів на власні очі побачити, що там відбувається. Згодом зібрав пакет документів у військомат,  покинув «банківське крісло» та розпочав службу у Збройних силах України.

«Найтяжчі танкові бої 一 ті, коли гине твій товариш», каже Павло Бердула. Іноді неможливо врятувати людину, яка воює поруч. Ми розуміємо це».

      Читайте також:  «Пріоритетом став пошук та оприлюднення злочинів російських військ», — спецкор Суспільне Чернігів Надія Мартишко

 Бригада, в якій служив Павло, постійно проходила різні типи навчань та бойової підготовки, тому після 24 лютого 2022 року, зазначає  військовий, усі знали, що робити. Єдина складність 一 у дуже короткий термін потрібно було прийняти на службу велику кількість людей. Але бригада із завданням впоралася і вже 13 березня військові 3-ї окремої танкової бригади почали виконувати завдання за призначенням, а частина військових із батальйонів ще раніше  — з 28 лютого, обороняючи Київ. Перший бій на сході України рота зведеного батальйону Павла Бердули прийняла 15 березня.

 Більше про те, як воює 3-тя окрема танкова бригада дивіться в інтерв’ю.

 

Дивіться міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00 на регіональних телеканалах Суспільного 

«Суспільне. Спротив» — 8-годинний прямоефірний щоденний інформаційний марафон, над яким працює регіональна команда Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. Виходить на усіх регіональних телеканалах Суспільного з 25 лютого 2022 року.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. 

У Хмельницькій області — це телеканал Суспільне Хмельницький та Українське Радіо Поділля.

Дивитися Суспільне Хмельницький можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

o   Фейсбук-сторінці;

o   Інстаграм-сторінці;

o   Ютуб-каналі філії;

  Телеграм-каналі.