Інді-поп із Хмельницького: Kate Soul — у квартирнику на Суспільне Хмельницький

Інді-поп із Хмельницького: Kate Soul — у квартирнику на Суспільне Хмельницький

6 жов. 2022

Цієї п’ятниці, 7 жовтня, о 22:00 дивіться на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* концерт-квартирник співачки Kate Soul. Також його можна дивитись онлайн на сайтах філій Суспільного.

Kate Soul — творчий псевдонім авторки й виконавиці Катерини Коваленко з Хмельницького. Її стиль характеризують як експериментальний поп, інді-поп. Сама ж виконавиця називає свою течію «наївний поп», але інтелектуальний. 

Над квартирником працювала спільна команда регіонального мовлення Суспільного та Суспільне Хмельницький. Режисер та автор ідеї проєкту — Сергій Жулін. Роботу розпочали ще до повномасштабного вторгнення, у лютому. 

Читайте також: Суспільне Мовлення оголосило дату Радіодиктанту національної єдності 2022

«Завдяки героїзму й самопожертві ЗСУ ми маємо можливість жити, працювати, творити і волонтерити. Ми тримаємо інформаційний та культурний фронт. Вся Україна нині в єдиному строю відвойовує свою незалежність, — говорить продюсерка Суспільне Хмельницький Любов Тімкова. — Тільки разом ми маємо силу протистояти ворогу — на всіх рівнях. Нашій команді резонує творчість Катерини. Щирістю, сенсами. Віднайти й допомогти зазвучати місцевим талантам — є одним із завдань Суспільного мовника у регіонах».

Першу пісню Катерина Коваленко написала у 16 років.  З цього віку була у різних творчих формаціях, шукала себе (від R-n-B-гурту до рок-бенду та інтернаціонального інді-колективу, який створила під час роботи у Китаї). Сольний проєкт Kate Soul розпочав свою історію з 2019 року, виходом україномовного синглу «У вагоні» та англомовного мініальбому «Dark’n Bright». 

У 2021-му Катерина стала переможницею конкурсу «Новий Голос Міста» у межах хмельницького фестивалю «My Fest», у червні цього ж року увійшла до двадцятки найкращих виконавців конкурсу авторської пісні «Ukrainian song project» з піснею «Мені би у обійми». У 2022 році випустила свій другий альбом — «Серце Героя». 

«Хочеться, щоб люди слухали справжню, щиру українську музику. Бо зараз відбувається саме її становлення, — каже Катерина Коваленко. — Вона точно варта уваги. Мистецтво — це невіддільна частина обличчя України. Тож давайте цінувати “своє”. Мрію колись створити альтернативну радіохвилю, де будуть крутитися невідомі виконавці — ті, які точно варті уваги слухача і які згодом зможуть збирати великі майданчики чи навіть стадіони»

Пісні Kate Soul були в ротації BBC radio та West radio у Лондоні. В деяких творах авторки відчувається широкий вплив суміші різних стилів, у доробку співачки є пісня-колаборація з мультиінструменталістом-композитором із Португалії і нещодавно написана з музикантом із Чилі композиція до японської аніме-відеогри. 

«Мені приємно, коли пишуть, що моя музика допомогла пережити комусь ту чи іншу ситуацію. Зізнаються, що дуже довго стояв блок на емоції, і саме пісня змогла розкрити серце, поплакати і отримати полегшення, чи відчути будь-яку іншу емоцію. В цьому і є пряма місія моєї музики, та й музики взагалі», — додає Катерина Коваленко.

У квартирнику на Суспільному разом із Kate Soul творили музику Влад Толордава, Олексій Копилов, В’ячеслав Шиндер, Артур Ленівенко.

Концерти-квартирники виходять на регіональних телеканалах Суспільного щоп’ятниці. Дивіться у записі ті, що вже вийшли: 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо).

Оперативні новини від Суспільне Хмельницький — на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах:

Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті

Крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас.