Команда UA: ПОДІЛЛЯ на Місті Професій навчала маленьких телеоператорів та журналістів

Команда UA: ПОДІЛЛЯ на Місті Професій навчала маленьких телеоператорів та журналістів

7 вер. 2019

7 вересня у Хмельницькому відбувся фестиваль Місто Професій. Суспільний мовник Хмельниччини представив професії тележурналіста та телеоператора. До палатки з написом «UA:ПОДІЛЛЯ» протягом трьох годин постійно підходили дітлахи, котрі мали при собі власні паспорти Міста Професій, в які вносився запис про «освоєння» обраної професії. Популярною стала професія телеоператора. Кожен маленький «співробітник» мав змогу «відзняти» власний матеріал і побачити його в режимі онлайн на моніторі. 

Телеоператор UA:ПОДІЛЛЯ Дем’ян Цегольник розповів: «Діти цікавилися роботою телеоператора та телекамери. Я розповідав про особливості професії і специфіку знімального процесу, а також про можливості відеокамери. Маленькі «телеоператори» знімали своїх рідних, друзів або просто перехожих . Дехто з великим завзяттям пробував робити і «панорамну зйомку». Їхня безпосередність та допитливість надихали мене і давали масу позитивних емоцій».

 «Тележурналісти» брали інтерв’ю у продюсерки служби Новин Дарини Денисенко, а також у інших дітей. Дарина розповідала про специфіку роботи журналістів на новинах. Старші діти цікавилися як можна стати тележурналістом і чим він, власне, відрізняється від ведучого.

Наталія Паляниця – лінійна продюсерка  ТО «Телерадіопрограм» додала: «На фестивалі «Місто професій» ми мали можливість не тільки презентувати свою організацію, а й поділитися знаннями з дітьми різного віку і допомогти їм в майбутньому визначитись з обранням професії. Ті позитивні емоції від «телевізійної кухні», думаю, надовго залишаться  в пам’яті дітей. І хто зна, можливо років так через 10-15 це будуть нові професійні кадри Суспільного мовника України».

За словами організаторки Тетяни Супрун на Місті Професій у Хмельницькому було близько 5-ти тисяч дітей.