Представники UA: ПОДІЛЛЯ побували на Інфодні Українського культурного фонду

Представники UA: ПОДІЛЛЯ побували на Інфодні Українського культурного фонду

3 гру. 2019

2 грудня Український культурний фонд та Креативна Європа в Україні провели Інформаційний день в Хмельницькому.

Представники неурядових організацій, ЗМІ, приватного сектору, державних та комунальних установ, що працюють у секторі культури прийшли дізнатися про можливості, які відкриває УКФ. Говорили про те, які програми підтримуються, як отримати фінансування від донора та як написати успішну грантову заявку.
 
 
 
«Презентація ініціатив Українського культурного фонду в обласних центрах – це, як на мене, хороша робота із залучення до співпраці саме регіонів. Імпонує те, що за останній рік майже 30% проектів, реалізованих за підтримки фонду – це регіональні ініціативи. Такі були і від Хмельниччини. Як правило – це соціальноорієнтовані ідеї. І те, що на зустрічі у Хмельницькому були представники територіальних громад, свідчить про подальшу зацікавленість співпрацею із фондом» поділился враженнями від Інфодня продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова
Мілена Чорна, провідна аналітикиня Українського культурного фонду, розповіла про регіональну політику інституції: «Ми намагаємося якомога більше допомагати саме регіональним ініціативами. Є багато локальних ініціатив, які стосуються не лише культури, але через культуру сприяють розвитку малого та середнього бізнесу. Зараз ми працюємо над тим, аби відкрити регіональні представництва, щоб на місцях консультувати та допомагати».  

Нагадаємо, що UA: Суспільне мовлення розпочинає тривалу співпрацю з Українським культурним фондом. Орієнтуючись на досвід суспільних мовників світу, Суспільне співпрацює з інституціями, що є ціннісно близькими. Співпраця з Українським культурним фондом відбуватиметься в кількох напрямах: висвітлення Суспільним культурно-мистецьких проєктів УКФ, підтримка конкурсних програм та проведення спільних заходів.  Детальніще на сайті Суспільного.