Як відкрити свою справу — стартувала радійна програма на UA: ПОДІЛЛЯ

Як відкрити свою справу — стартувала радійна програма на UA: ПОДІЛЛЯ

30 бер. 2020

28 березня на UA: Українське радіо Поділля стартувала програма «Принцип дії», метою якої є розповісти устами успішних бізнесменів про те, як наважитися відкрити власну справу та зробити її прибутковою.

Цикл програм «Принцип дії», тривалістю 20 хвилин, виходитиме в ефір о 20:10 щосуботи під час карантину. Протягом п’яти програм  запрошені спікери розказуватимуть про наступне:

  • Як відважитися стати бізнесменом? Спікер: Олег Демчук, голова ГО «Агенція сталого розвитку АСТАР», керівник центру інформаційної підтримки бізнесу на базі ГО «Нова економічна політика». 
  • Що таке бізнес-проєкт? Спікер: Олег Демчук, голова ГО «Агенція сталого розвитку АСТАР», керівник центру інформаційної підтримки бізнесу на базі ГО «Нова економічна політика».
  • Як оформити свою свою підприємницьку діяльність, побудувати бухгалтерську і податкову звітність? Спікер: представник ДФС у Хмельницькій області. 
  • Які фінансові інвестиції допоможуть відкрити свою справу? Спікер: Інна Бачинська, голова регіонального фонду підтримки підприємництва у Хмельницькій області. 
  • Люди, які це зробили. Розкажемо про успішні стартапи звичайних людей у містах і селах Хмельниччини.

 Алла Коломея, керівниця творчої групи програм радіо прокоментувала ідею програми: «В період карантину у багатьох людей з’явилося багато вільного часу. Через вимушену відпустку або через втрату роботи внаслідок закриття підприємства чи його реорганізацію та оптимізацію. І це може бути той час, коли є можливість подумати про своє життя, оцінити, що зроблено, які є ресурси, щоб рухатися далі. І можливо, прийняти рішення про відкриття свої справи, почати працювати на себе і самому формувати свій робочий графік і фінансове забезпечення. Але як це зробити? Як створити свій бізнес-проєкт людині, яка не має досвіду підприємницької діяльності? Про це розповідаємо в циклі програм "Принцип дії"».

Перший спікер програми Олег Демчук радить слухачам діяти наступним чином: «Треба зрозуміти, чим ти хочеш займатися, чим ти можеш займатися, або подумати, чим може займатися родина. Саме сімейний мікробізнес, де немає найманих працівників — оптимальна модель для того, щоб почати власну діяльність».

Про актуальність даного циклу програм розповіла продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова: «Контент йде за споживачем. Це важливий принцип нашої роботи. Нині на всіх своїх платформах намагаємося не лише оперативно та достовірно інформувати, але й мотивувати людей. Зокрема, розповідаємо про краян, котрі активно долучилися до волонтерськомї роботи, чи змінюють профіль своєї діяльності. Це теж перезавантаження. І ми готові допомогти і роз’ясненнями і прикладами. Саме тому разом  з командою вирішили показати, що карантин можна провести з користю для себе, зробити нарешті те, на що не вистачало часу чи сміливості».

Послухати запис першої програми «Принцип дії» можна тут.

Наступні випуски програми можна слухати на сайті Суспільного Поділля