UA: ПОДІЛЛЯ підготував спецпроєкт до свята Останнього дзвоника – старт 29 травня

UA: ПОДІЛЛЯ підготував спецпроєкт до свята Останнього дзвоника – старт 29 травня

27 тра. 2020

29 травня стартує спецпроєкт від Суспільного Поділля під назвою «Дзвін’ОК» – це 11 відеороликів про те, як вчителі завершують поточний 2020 рік в умовах карантину та дистанційного навчання школярів. У проєкті взяли участь 60 вчителів з 27 хмельницьких шкіл

Особливістю цього спецпроєкту є те, що відеоконтент освітяни знімали самостійно. Ролики вийшли дуже різноманітними: хтось читав реп, хтось робив пародію на відомі українські композиції, а хтось показав, як рибалить.«Проєкт «Дзвін’ОК» – це історія про соціум нинішнього дня. Про те, що, насправді, є багато варіантів, аби бути в колективі, якщо цього потребуєш. Або якщо цього вимагають обставини, як от у випадку із дистанційним навчанням. Це розповідь про горизонталь командної роботи, від якості якої залежить рівень успіху кожного. Про нові виклики і креативні рішення, які виводять на нові рівні. А ще – це історія людськості, яка навчила, що ніякі засоби найновітнішого зв’язку не замінять справжнього спілкування віч-на-віч. Про цінність освіти і передачі знань», – зауважила продюсерка Суспільного Поділля Любов Тімкова.

Проєкт задумувався як телевізійна міжпрограмка для UA: ПОДІЛЛЯ з подальшою адаптацією на цифрові платформи Суспільного Поділля. Та знаючи, що під час онлайн-школи найбільше проблем виникало в дітей з особливими освітніми потребами, команда Суспільного Поділля вирішила адаптований матеріал з титруванням кожного відеоролика показати у телеефірі також.

Наталія Паляниця, виконавча продюсерка спецпроєкту «Проєкт «Дзвін’ОК» розповіла: «Цей навчальний рік, а особливо період карантину, спонукав педагогів до саморозвитку, вивчення та пізнання нових Інтернет-програм, специфіки дистанційного навчання, а головне, у навчальному процесі він об’єднав дітей, вчителів та батьків і навчив цінувати родину та своє життя».

 Читайте також: Команда Суспільного Поділля до Всесвітнього дня вишиванки підготувала короткі ролики для радіо.

«Зазвичай ми працюємо з професійними зйомками, відзнятими операторами нашої телекомпанії на відеокамери. У  цьому спецпроєкті  –  аматорське відео, яке відзняли самі вчителі на власні гаджети. Відповідно там були і різні плани, і колір, і рівень звуку. Звичайно, відео, яке надали педагоги, потрібно було опрацьовувати. За умовами проєкту, люди самі собі обирали і локації, і знімальні пристрої, проявляли творчість. Це було цікаво»,  розповів Олександр Крентовський, режисер монтажу.  – Вчителі говорили зі своїми учнями не як педагоги, а як звичайні знайомі. Діти та батьки зможуть побачити і почути своїх вчителів поза школою, дізнатися їхні думки. Це особливий та своєчасний проєкт на кінець незвичного навчального року, в якому не буде останнього дзвоника». 

Всі 11 відеороликів можна буде переглянути на фейсбук- сторінці Суспільного Поділля та як міжпрограмний матеріал на телебаченні 29, 30 та 31 травня.