З любов’ю до мами – на UA: ПОДІЛЛЯ організували художню виставку

З любов’ю до мами – на UA: ПОДІЛЛЯ організували художню виставку

8 тра. 2021

У холі Хмельницької філії Суспільного 7 травня відбулася художня виставка до Дня матері. На виставці представили твори учнів Хмельницької художньої школи, які були виставлені на конкурсі «Портрет моєї матусі».

«Ми поновлюємо виставкову роботу в нашому мистецькому просторі. Нагадую, в приміщенні Суспільного мовника Поділля діє артмайданчик, куди ми запрошуємо художників письменників, поетів, аби ті мали змогу заявити про себе. Ми ініціювали таку творчу локацію саме для творців-початківців. І не лише жителів Хмельницького. Дуже хотілося би бачити тут виставки творчих особистостей зі всієї області. Наші координати є на офіційному сайті UA:ПОДІЛЛЯ. Телефонуйте і пишіть. А найкраще – заходьте, щоб і подивитися на художні роботи, і про себе заявити», –  прокоментувала продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

«Роздивляючись портрети на цій виставці, доречно сказати, що за характером зображення вони здебільшого камерні, а серед композиційних особливостей мають центральне положення обличчя по відношенню до пози, одягу, оточення, тла. Головне, чого досягли наші юні художники – це до певної міри психологічності особистості, а також прагнення відобразити внутрішні почування, певний момент у житті матусі, якусь смислову динаміку і, звичайно ж, свою любов до рідної людини», –зазначила Людмила Рожко-Павленко, мистецтвознавця, методистка Хмельницької художньої школи. 

Переглянути відеосюжет можна на фейсбук-сторінці UA: ПОДІЛЛЯ за посиланням.

Дивитись Суспільне UA: ПОДІЛЛЯ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини  шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.