Нардеп Юрій Заславський про законопроєкт, який має визначити статус учасників руху на електросамокатах

11 лис. 19:00


- Підлітки та щеплення проти COVID-19. Чи фіксують в області побічні реакції після вакцинації дітей від коронавірусної інфекції?

- Програма співфінансування ремонту житлових багатоквартирних будинків. Як діє програма та що потрібно, аби стати їх учасником?

- Електросамокати на дорогах міста. Чи нестиме хтось відповідальність за скоєну автопригоду за участю самоката? Дедалі більше електросамокатів, гіроскутерів і сігвеїв з являється на вулицях міста. Відтак більше людей, які ними користуються. Де-факто електросамокати, моноколеса, гіроскутери та інші подібні пристосування, на яких зараз їздить вулицями міста дедалі більше людей,  є транспортними засобами, а їхні водії - учасниками дорожнього руху. Але де-юре їхній статус в Україні усе ще не визначений. У суспільній студії "Сьогодні. Головне" - один із тих, від кого залежить виправлення цієї ситуації у законодавчій площині  – народний депутат від Хмельниччини Юрій Заславський, з яким гоовримо про законопроєкт 3023 щодо безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів), який уже був прийнятий Верховною радою України у першому читанні та про те, що ж саме у ньому передбачено.

Інші випуски
Більше відео