Перші порушення під час виборів фіксують на Хмельниччині

10:00, 21 кві. 2019
 
Перші порушення під час виборів фіксують на Хмельниччині

На виборчій дільниці №680452 в с. Зубарі Ізяславського району спостерігачі ОПОРИ фіксують голосування без паспорта. Про це повідомив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області Андрій Попик. За його словами, комісія голосуванням прийняла рішення видати бюлетень виборцю без пред’явлення паспорта. Виборець проголосував і залишив виборчу дільницю. Спостерігачі ОПОРИ повідомили про порушення окружну виборчу комісію.

Три виборчі дільниці Хмельниччини мають лише по одній стаціонарній виборчій скриньці. за словами Андрія Попика, на дільницях №680760, що у с. Тимків Новоушицького району, №680307 в с. Слобідка-Шелехівська Деражнянського району та №681278 в с. Виноградівка Ярмолинецького району наявні по одній стаціонарній скриньці для голосування. Як пояснили члени дільничної виборчої комісії у Виноградівці, другу скриньку не поставили, оскільки не мали чим її опломбувати.
Водночас на дільниці №680452, що в с. Зубарі Ізяславського р-ну, комісія не хотіла викладати другу скиньку, оскільки в них мало виборців. Проте після зауваження спостерігача ОПОРИ комісія встановила другу скриньку.

Нагадаємо, сьогодні вся Україна обирає Президента. На Хмельниччині, за словами голови обласного осередку комітету виборців України Юрія Ануфрієва, всі виборчі дільниці відкрилися вчасно.