Як змінюється освіта – Лілія Гриневич на Суспільному Хмельниччини

14:03, 19 чер. 2019
 
Як змінюється освіта – Лілія Гриневич на Суспільному Хмельниччини

У програмі «ТЕМА ДНЯ» 14 травня  на телеканалі «ПОДІЛЛЯ-центр» говорили  з Лілією Гриневич про те, що змінилося  за період реформування освітньої галузі.

 

Лілія Гриневич, пані міністр освіти і науки України розповіла телеглядачам Суспільного мовника Хмельниччини про те, що у галузі профосвіти Хмельниччини є 4 навчально-практичних центри, забезпечені сучасним профільним обладнанням за кошт держсубвенції, а ще один створюється. Це робиться для того, щоб випускники профосвіти були конкурентноздатними на ринку праці.

Лілія Гриневич зазначила: «Міністерство освіти і науки цього року субвенції НУШ «відпустило» на місця значно раніше, ніж торік. Тому місцеві громади мають усі передумови для того, щоб підготувати перші класи нової української школи вчасно, а не із затримками, як це було минулого року.

Акцентуючи на новому правописі та готовності дітей вчитися за новими правилами, Гриневич сказала: «Маємо 5 років, щоб освоїтись з новим правописом. У завдання ЗНО не будуть включені вправи на перевірку норм нового правопису. У творчих роботах можуть використовуватись норми як старого, так і нового правопису».

Пані міністр також  вважає, що  не доцільно скорочувати кількість  закладів профосвіти: «У мережі профосвіти Хмельниччини 28 закладів. МИ застерігаємо від скорочення їх мережі, щоб не вийшло як із дитячими садочками, які раніше закрили, а потім шукали приміщення. Є домовленість з Євросоюзом про початок великого інфраструктурного проекту (йдеться про 58 млн. євро) на підвищення кваліфікації працівників профосвіти і оновлення стандартів, відповідно до потреб ринку праці».

Детальніше про зміни в освітній галузі у програмі «Тема дня».