Затримання Сороченка: правоохоронці Хмельницького розповіли подробиці

13:29, 19 сер. 2019
 
Затримання Сороченка: правоохоронці Хмельницького розповіли подробиці

Тримання під вартою до 1-го жовтня або застава у 40 тисяч гривень. Такий запобіжний захід обрали вчора блогеру Артуру Сороченко, котрого підозрюють у побитті учасника Операції об’єднаних сил з Хмельницького. Таке рішення ухвалив Хмельницький міськрайонний суд. Засідання відбулось у закритому режимі. Про це клопотали прокурор та слідчий у справі. Підозрюваний Артур Сороченко каже, не мав наміру образити ні матерів героїв ООС, ні військовослужбовців.

На цьому відео ви бачите, як правоохоронці затримують блогера Артура Сороченка, котрого оголосили в розшук після оприлюдненого в соцмережах відео побиття учасника Операції об’єднаних сил з Хмельницького. Підозрюваного затримали у Миколаєві 17 серпня. Встановити особу підозрюваного та потерпілого вдалося завдяки моніторингу відео та соцмереж спеціалістами, - каже начальник Хмельницького відділу поліції Валерій Онісьєв. За його словами, потерпілий після інциденту не звертався до поліції, а написав відповідну заяву після встановлення його особи правоохоронцями.

Детективи із працівниками Хмельницького карного розшуку з’ясовували обставини інциденту, що стався у Хмельницькому. Заочно прийняли рішення про оголошення підозри та подали в розшук. Дії підозрюваного кваліфікували відповідно до частини першої статті 296 Кримінального кодексу України - хуліганство, каже начальник кримінальної поліції Хмельниччини Вадим Матвійчук.

За словами Валерія Онісьєва, підозрюваний Артур Сороченко неодноразово засуджений за крадіжку та незаконне зберігання вогнепальної зброї.