Діагноз дифтерія у чоловіка, котрого госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні, 7 листопада, не підтвердився

16:22, 11 лис. 2019
 
Діагноз дифтерія у чоловіка, котрого госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні, 7 листопада, не підтвердився
Діагноз дифтерія у чоловіка, котрого госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні, 7 листопада, не підтвердився. Про це повідомила заступник головного лікаря з медичної частини Хмельницької міської інфекційної лікарні, Нінель Марцонь. За її словами, зараз у лікарні очікують на результати молекулярно -- діагностичного обстеження хворої з Летичівського району, які роблять у столиці. Лабораторні дослідження повинні остаточно підтвердити поставлений діагноз дифтерія з якою 20-річну жінку забрали до інфекційної лікарні 6 листопада. Нінель Марцонь додає, що після введення антидоту, пацієнтка перебуває у задовільному стані.
 
За словами Нінель Марцонь, у Хмельницькій міській інфекційній лікарні було в наявності вісім доз антитоксину дифтерійного, чотири дози використано. Інші чотири дози, які залишились, розраховані на одну середню хвору на дифтерію.
 
Нагадаю, що це третій випадок дифтерії за цей рік на Хмельниччині, перший зафіксували у липні, другий у серпні, і нині у листопаді третій. За словами заступника головного лікаря Хмельницької міської інфекційної лікарні Нінель Марцонь, до цього 10 років дифтерію на Хмельниччині не фіксували.