Т. в. о. голови Хмельницької ОДА прокоментував ситуацію довкола Володимира Байдича

16:15, 19 лис. 2019
 
Т. в. о. голови Хмельницької ОДА прокоментував ситуацію довкола Володимира Байдича

Сьогодні вранці хмельничани зібрались стінами головного управління Нацполіції Хмельницької області з двома вимогами. Про це сказала голова Хмельницької ГО захисту тварин «Врятуй життя» Олена Голубнича. За її словами, Зоозахисники та небайдужі хмельничани прийшли вимагати справедливого розслідування факту жорстокого поводження з собакою начальником архіву Хмельницької області Володимира Байдича.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Хмельницької обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко каже, що вони немають повноважень оцінювати дії Володимира Байдича. По завершеню розгляду кримінальної справи будуть робити висновки. Якщо Володимир Байдич напише заяву на звільнення за власний рахунок, вони її підпишуть, додає Володимир Кальніченко.

Нагадаємо, вчора голова Хмельницької громадської організації захисту тварин «Врятуй життя» Олена Голубнича була однією з тих, хто розповсюдив у соцмережах відео, на якому видно, як зупинили автівку, до якої був прив’язаний собака зі закривавленими лапами. З салону вийшов чоловік та пояснив: собака агресивний, тому він вирішив вивезти пса з будинку матері, що у Кузьмині Красилівського району. Водія та його легкову машину впізнали користувачі соціальної мережі. Ним виявився Володимир Байдич, директор Державного архіву в Хмельницькій області. Начальниця сектору комунікацій Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега розповідає, що за даним фактом у Красилівському відділі поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 299 ККУ, це жорстоке поводження з тваринами. Сам Володимир Байдич, у коментарі Суспільному розповів, що взяв собаку аби відвезти у поле після того, як пес двічі покусав його матір.