Хмельниччина займає 1 місце за темпами створення ОТГ

Хмельниччина займає 1 місце за темпами створення ОТГ

23 січ. 2019

За даними моніторингу процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування, підготовленого у січні 2019 Мінрегіоном, Хмельниччина займає 1 місце у рейтингу за темпами створення ОТГ. Використання коштів державних субвенцій на розвиток інфраструктури ОТГ складає 99,8%.

Понад 50 млн грн субвенцій за 3 роки існування з держбюджету отримала Новоушицька ОТГ. Про це в радіоефірі UA: Українське радіо "Поділля" у програмі «У полі зору» сказав директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Яцковський. Ця сума утричі більша, ніж усі державні надходження в район за роки незалежності, додав він.

Пасивними залишаються три райони. За 3 роки не спромоглися створити жодної ОТГ Віньковецький, Старокостянтинівський  та Ізяславський райони.

Сергій Яцковський розповів, що втрачають райони коли не використовують реформу децентралізації: “За ці роки кожен із районів втратив від 45-70 млн грн тільки від держави, не говорячи вже за можливі власні надходження. Це ‒ безвідповідальність з боку місцевих органів влади та самоврядування”.

Переглянути повний запис передачі можна за посиланням.