«Герої проєкту навчають мене бачити щастя у звичайних речах», —  спецкореспондентка «Ранку на Суспільному» в Хмельницькому Наталя Паляниця

«Герої проєкту навчають мене бачити щастя у звичайних речах», — спецкореспондентка «Ранку на Суспільному» в Хмельницькому Наталя Паляниця

8 лип. 2021

15 липня виповниться рік із часу прем’єрного ефіру міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному». Про Хмельниччину та її мешканців телеглядачі всієї України дізнаються від спецкореспондентки Наталі Паляниці. За рік в ефірі «Ранку на Суспільному» регіональна команда показала близько сотні історій з Хмельниччини.

«Для мене це був насичений рік на події та зустрічі. Рік, який тримав мене в постійному професійному тонусі, активності та оперативності. В ефірі програми «Ранок на Суспільному» з моїх сюжетів та прямоефірних включень глядачі дізнаються про життя міста Хмельницького та області, про унікальних людей та красу краю. У своїх матеріалах я намагаюсь показати, що Хмельницький — це не тільки «аля-ринок». Місто має свою історію та сучасний європейський шарм, — розповідає Наталя Паляниця. — Наша область разом із Львівською та Київською входить у трійку лідерів за кількістю історичних архітектурних споруд. Але найбільша цінність нашого краю — це люди, і саме вони, здебільшого, стають героями ранкових сюжетів. Саме герої проєкту навчають мене бачити щастя у звичайних речах, а ще  — як пекти торти, плести гердани, ліпити з глини… В мене ще є багато історій. Разом з відеооператорами Олександром Горішевським та Дем’яном Цегольником ми  збираємо їх щодня, щоб розказати зранку». 

Над монтажем сюжетів працюють режисери Валентина Ніколаєва та Євген Радченко.  Євген Радченко розповідає про свою роботу: «Це творча робота, яка спонукала мене освоїти нові монтажні програми, ретельніше працювати зі звуком та кольором відеоматеріалу. Мені важко відокремити якусь історію. Усі вони залишають свій слід у душі. Напевно що по-особливому вразив сюжет із проєкту «Добрі справи», де ми реалізували мрії сільського хлопця з багатодітної малозабезпеченої родини 15 річного Віталія Пилипчука».

Крім основних рубрик, ранкова команда із Хмельницького готувала актуальні подієві увімкнення, у яких разом із експертами, висвітлювали важливі для Хмельницької області та усієї країни теми.

Нагадаємо, «Ранок на Суспільному» виходить на UA: ПОДІЛЛЯ та інших регіональних телеканалах Суспільного щобудня з 6:30 до 9:00.

Зауважимо, що дивитись Суспільне UA: ПОДІЛЛЯ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини  шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.