«Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів

«Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів

18 сер. 2021

18 серпня стартує черговий мистецький конкурс телепроєктів у межах програми «Створюй із Суспільним». Це відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема UA: ПОДІЛЛЯ. Заявки прийматимуть до 30 вересня.

«Кожного року перед стартом конкурсу вся наша команда дуже хвилюється, чи буде достатня кількість учасників, чи вдасться нам відшукати унікальні пропозиції та команди в різних куточках країни. І кожного року наприкінці конкурсу ми тішимось, наскільки багато охочих долучається до нас і які прекрасні проєкти втілюються за нашої підтримки. Цього року разом із продюсерами філій ми згенерували нові теми і сподіваємось, що вони стануть цікавим викликом для місцевих виробників», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Читайте також: 12 телепроєктів, відібраних на конкурсі «Створюй із Суспільним», вийдуть на UA: ПЕРШИЙ

Замовлення Суспільного для творчого відбору охоплює телевізійні програми 5 напрямів. Ми шукаємо ідеї телевізійних програм про:

  • особливості локального дозвілля;
  • історію регіону;
  • розвиток та навчання представників громад;
  • довкілля: флора та фауна регіону;
  • рівність, доступність, різноманіття та сталий розвиток.

Виробництво проєктів здійснять у 2022 році.

Окрема увага буде приділена ідеям, що мають на меті виробництво других сезонів проєктів переможців конкурсного відбору «Створюй із Суспільним — 2021» за умови розширення географії реалізації.

Програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 1 000 000 грн на один проєкт. Суспільний мовник залишає за собою право реалізувати обрані проєкти в співпраці з донорськими організаціями. Бюджет проєкту не підтримує закупівлю обладнання й промокампанію.

Хто може брати участь у конкурсі?

До конкурсу запрошуються фізичні та юридичні особи будь-яких форм власності та організаційно-правових форм, а також фізичні особи-підприємці. 

Учасники конкурсу мають відповідати таким вимогам:

  • мати досвід роботи у сфері створення відеоконтенту (з можливістю підтвердження);
  • мати налагоджені контакти з інституціями обраної конкурсної теми в регіоні;
  • мати досвід реалізації проєктів і звітування про їхню реалізацію (зокрема, фінансового). 

Читайте також: Як створювати якісні й цікаві телепроєкти? Добірка навчальних програм від Академії суспільного мовлення

Конкурсні ідеї проєкту мають поділяти місію Суспільного, чітко відповідати завданням Конкурсу та бути розрахованими на реалізацію впродовж 4-8 місяців у 2022 році. 

Компанія також підтримає ідеї програм мовами національних меншин, зокрема ті, що визначені Концепцією мовлення з тематики національних меншин як пріоритетні.

Етапи конкурсного відбору: 

  • 18 серпня – 30 вересня — збір заявок (на рівні регіонального офісу);
  • 1 жовтня – 8 жовтня — технічний відбір (на рівні регіонального офісу);
  • 11 жовтня – 25 жовтня — пітчинг у регіональних філіях;
  • 25 жовтня – 1 листопада — підготовка до захисту;
  • 1 листопада  – 10 грудня — захист проєктів (на рівні центрального офісу);
  • до 20 грудня — оголошення переможців.

 

Для участі в конкурсі потрібно:

  • заповнити картку ідеї конкурсного проєкту українською мовою;
  • підготувати бюджет та відеопрезентацію* проєкту (до 3 хвилин);
  • надіслати їх електронною поштою press.podillia@suspilne.media з 18 серпня до 30 вересня.

 

*Під відеопрезентацією ми розуміємо коротке відео, зняте доступними для вас способом та коштом. Презентація має містити найголовніші ознаки майбутньої програми на ваш розсуд: елементи сценарного плану, зйомки/монтажу; презентація ведучого/ї; оригінальна графіка; музичний супровід; герої тощо.

З усіма умовами конкурсу й критеріями відбору можна ознайомитися в Замовленні. Усі зазначені в заявці пункти обов’язкові до заповнення. Картки, що надіслані з порушенням цих вимог, не розглядатимуть.

Обов’язковою умовою участі є підписання учасниками зобов’язання про нерозголошення відомостей, що становлять комерційну таємницю та конфіденційну інформацію АТ «НСТУ».

Нагадаємо, минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» відібрали 68 проєктів: 29 телеглядачі Суспільного побачать до кінця року. Ще 39 проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.