«Цимес подільської кухні» — відбувся допрем’єрний показ фільму Суспільного Поділля

«Цимес подільської кухні» — відбувся допрем’єрний показ фільму Суспільного Поділля

9 гру. 2021

8 грудня відбувся допрем’єрний показ фільму «Цимес подільської кухні». Над стрічкою працювала команда Суспільного Поділля та команда продакшену «Наголос». 

Передпоказ фільму «Цимес подільської кухні» відбувся у Хмельницькому, учасники обговорювали традиції та дегустували страви і, звісно, дізнавалися нове про подільську кухню.

Продюсерка Суспільного Поділля Любов Тімкова каже, що для неї такі передпрем’єрні покази – це своєрідний «мозковий штурм», адже в процесі зустрічі генеруються нові ідеї.

Читайте також: Стали відомі результати Радіодиктанту національної єдності 2021: переможниця з Волині

«Ця кулінарна експедиція має дуже прикладне значення. Адже ті рецепти, які ми віднайшли в рамках цього проєкту, занесені до теоретичного і практичного матеріалу, що я викладаю студентам-кулінарам. Переконаний, що з часом ці страви будуть осучаснені й матимуть довге життя», розповів ведучий проєкту, ресторатор Артем Блаута.

Олена Лямзіна, представниця Хмельницької продакшен-компанії «Наголос» розповіла: «Хотілося би, аби саме цей проєкт мав продовження. Бо, мені здається, він пропагує саме ті родинні цінності, які близькі кожному». А Катерина Бурдуваліс, директорка Державного архіву Хмельницької області додає: «Такі проєкти повинні бути в обласних архівах. Адже це яскравий фактаж ний спадок, який ми передамо своїм нащадкам».

Спецпроєкт «Цимес подільської кухні» невдовзі побачать телеглядачі усіх регіональних каналів Суспільного. Стежте за анонсами на платформах Суспільного Поділля

Регіональні суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Щоб дізнатися більше про роботу Суспільного мовника Поділля стежте за нашими новинами на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.