«Легітимний» сценарій кремля — розслідування «Схем» в ефірі «Суспільне. Спротив»

«Легітимний» сценарій кремля — розслідування «Схем» в ефірі «Суспільне. Спротив»

18 лис. 2022

Дивіться 18 листопада о 20:30 в ефірі проєкту «Суспільне. Спротив» на телеканалі Суспільне Хмельницький нове розслідування «Схеми» від Радіо Свобода.

16 лютого 2022 року агенція Reuters почала трансляцію з центру Києва в очікуванні нападу військ рф, а неподалік у суді було призначено засідання за позовом експрезидента України Віктора Януковича, який втік до росії відразу після перемоги Революції Гідності. Загалом позовів було два. Янукович подавав їх до Окружного адмінсуду Києва синхронно із накопиченням військ росії на кордоні з Україною. 

Читайте також: Розслідування Суспільного «Буча 22» — переможець телефестивалю «Серце Європи» у Варшаві

Чому кремль міг покладатися на позитивне для себе рішення адмінсуду? І чому, попри рішення президента Володимира Зеленського, ОАСК досі не ліквідований, а його судді продовжують вершити правосуддя іменем України? Журналісти-розслідувачі проєкту «Схеми» проаналізували всі факти. 

Найімовірніше, з рішенням повномасштабно наступати і йти на Київ, кремль мав сценарій встановлення свого політичного керівництва України. А в березні 2022 року, коли російські війська були на підступах до Києва, літак Януковича був помічений в Мінську, де відбувались перемовини російської та української делегацій. Хто і як допомагав реалізовувати сценарій кремля — дивіться в телеефірі Суспільного.

Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. На період трансляції Чемпіонату світу з футболу час та тривалість проєкту на місцевих телеканалах може бути змінений. Стежте за телепрограмою та анонсами на офіційних сайтах Суспільного. 

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом Радіо Свобода, яка багато років поспіль робить розслідування та аналітику політичної корупції. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне КультураУкраїнське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Хмельницький — на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах:

Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.