Співробітництво в громадах — у токшоу на Суспільному «Як справи?»

Співробітництво в громадах — у токшоу на Суспільному «Як справи?»

13 тра. 2024

Про приклади ефективного співробітництва в громадах, проблеми конкуренції громад та роботу з донорами говоритимемо 13 травня о 21:00 у токшоу «Як справи?». Дивіться на всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Черкаси, Суспільне Кропивницький, Суспільне Хмельницький, Суспільне Вінниця тощо) та супутниковому телеканалі Суспільне Новини.

Читайте також: Комітет ВР з питань свободи слова засудив тиск на Суспільне

«Спільні проєкти розширюють можливості, але чи всі володіють знаннями як їх краще втілювати? Спробуємо це з’ясувати у новому випуску токшоу: розпитаємо наших експертів і розкажемо про форми та механізми співробітництва громад, пошук фінансування та партнерів», — коментує шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

Як держава може стимулювати співробітництво між громадами, чи можна ділитись успішним досвідом з іншими громадами, наскільки вдалим і пропрацьованим є адміністративний поділ, в чому ефективність міст-побратимів? Ці питання поставимо під час ефіру.

У студію запросили:

  • Михайлину Скорик-Шкарівську, засновницю ГО «Інститут сталого розвитку громад»;
  • Ярослава Жаліла, заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень;
  • Любомира Зубача, заступника міського голови Львова з містобудування.

Також в ефірі детально розглянемо досвід Львівської агломерації та Бучанського району. 

«В Україні існує 1469 територіальних громад. На цю кількість ми маємо 1095 договорів співробітництва між ними. Це велика кількість? Чи мала? Чи має бути більше таких договорів? Про це і не тільки говоритимемо в новому випуску токшоу. Також покажемо досвід різних громад України, зокрема прифронтових та деокупованих», — розповів ведучий токшоу Віктор Дяченко.

Онлайн до обговорення приєднаються:

  • Сергій Бостан, радник Чернівецького міського голови, директор департаменту розвитку міської ради;
  • Сергій Шаршов, начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінінфраструктури;
  • Віталій Безгін, голова підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Попередні випуски «Як справи?» можна подивитись на ютуб-каналі Першого. Всього заплановано 12 випусків токшоу. 

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні новини від Суспільне Хмельницький — на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах:

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.