Прийом заявок на участь у нацвідборі на Дитяче Євробачення-2018 розпочато

Прийом заявок на участь у нацвідборі на Дитяче Євробачення-2018 розпочато

3 сер. 2018

Суспільне розпочинає прийом заявок на участь у національному відборі на Дитяче Євробачення-2018, який триватиме з 3 по 20 серпня включно.

Зареєструватися для участі в онлайн-відборі може будь-який виконавець чи група виконавців віком від 9 до 14 років. Для цього необхідно заповнити заявку на офіційному сайті junior.eurovision.ua та додати відеозапис, де учасник виконує пісню у супроводі записаної інструментальної фонограми без бек-вокалу. Тривалість композиції не повинна перевищувати 3 хвилини, а пісня не повинна комерційно видаватися, публікуватися або виконуватися публічно (слова чи музика) до 1 травня 2018 року. Окрім цього, учасникам потрібно зняти відеовізитівку в довільній формі, де необхідно відповісти на запитання: "Що для тебе перемога?" і "Що для тебе Україна?", а також за бажанням можна розповісти про себе, свою родину, рідний край та захоплення.

Докладніше ознайомитися з умовами участі у національному відборі на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2018 можна у Положенні про конкурс (завантажити Положення про національний відбір на участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2018).

Серед усіх учасників, що зареєструються для участі в першому відбірковому етапі, кваліфіковане журі обере 10 фіналістів, які будуть змагатися в онлайн-голосуванні за звання переможця та можливість представляти Україну на Дитячому Євробаченні-2018.

Нагадаємо, Дитячий пісенний конкурс Євробачення – щорічний міжнародний конкурс для дітей, у якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської мовної спілки. Фінал цьогорічного Дитячого Євробачення-2018 пройде 25 листопада у Мінську (Білорусь) на "Мінськ-Арені".

Раніше Національна суспільна телерадіокомпанія України повідомляла про відсутність коштів для забезпечення участі України у міжнародному пісенному конкурсі через недофінансування компанії, але попри це в НСТУ було вирішено провести національний відбір для участі України у Дитячому Євробачення-2018, щоправда відбірковий етап відбудеться онлайн.