На UA: ПОДІЛЛЯ  провели екскурсію для школярів

На UA: ПОДІЛЛЯ провели екскурсію для школярів

17 лис. 2019

До Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова запросила відвідати телеканал школярів із Летичівської та Солобковецької громад, подивитися як працює Суспільне «зсередини».

«Цим дітям близьке телебачення та радіо, адже у їхніх школах є телевізійні і радійні студії. А екскурсії стали складовою нашої офлайн роботи. У такому форматі намагаємося прищепити знання про «інформаційну екологію», основні критерії аналізу інформаційних потоків. Ми відкрито ділимося своїм знанням, організовуючи відкриті діалоги медіаграмотності, аби насправді критичне мислення стало «ситом», яке блокує фейки і маніпуляції», — розповіла Любов Тімкова.

Супроводжували школярів шкільна вчителька із Летичева та представниця місцевого самоврядування, кураторка проекту із Хмельницького. Вони розповіли про мету екскурсії.

«Тут більше 20-ти дітей. Це школярі з Летичівської і Солобковецької громад. В Солобковецькій  громаді є радіостудія, був конкурс дитячих проєктів, програма підтримки учнівських проектів називалася «Юніор старт», і саме школярі подали ідею створити шкільне радіо. Зрешою, вони виграли в конкурсі проектних ідей — закупили техніку, комп’ютер, мікрофон. Тепер вони роблять шкільні новини. У дітей з Летичівської громади є шкільна телестудія, створена завдяки Бюджету участі. Вони самі знімають матеріал та монтують його. Цим дітям цікаво було подивитися як працює телебачення, бо вони хочуть розвиватися. Я ж з ними працюю як медійниця, курую цей процес», — зазначила кураторка проєктів Алла Собко.

Фокіна Юлія, заступниця директора з виховної роботи Летичівського ліцею №2, яка супроводжувала групу, розповіла: «Нам сьогодні дуже приємно, що нас запросили UA:  ПОДІЛЛЯ, щоб діти побачили яка це робота і чи це корелюється з тим, що вони роблять в школі».

 На думку Любові Тімкової, екскурсія була змістовною, бо ці школярі вже обізнані в журналістиці. Вони змогли не просто розробити проєкт, але й довести його важливість і когнітивну рентабельність перед всією громадою, засвідчивши свою ініціативність і «включеність» в соціальне життя.