«Територія любові» – на UA: ПОДІЛЛЯ відкрили виставку картин

«Територія любові» – на UA: ПОДІЛЛЯ відкрили виставку картин

1 чер. 2021

31 травня у холі Хмельницької філії Суспільного відкрили художню експозицію до Дня захисту дітей із назвою «Територія любові». На виставці представили твори дітей з особливими освітніми потребами. 

«”Територія любові” – це простір, в якому виховуються впевнені в собі особистості, самодостатні громадяни України, люди, які люблять світ і черпають із життя любов. І це не має бути разова акція до Міжнародного дня захисту дітей. І одним із перших соціальних кроків в цьому напрямку – це  забезпечення здорової комунікації в громаді, аби всі діти мали рівні можливості для особистісного зростання», – зазначила продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.   

Читайте також: З любов’ю до мами – на UA: ПОДІЛЛЯ організували художню виставку 

Роботи, представлені на цій виставці, писали вихованці інклюзивних класів Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Загалом, авторами експонатів стали 21 дитина різного віку. 

«Мені дуже подобається “Територія любові” не лише в мистецтві, а й в інших напрямках позашкілля. Імпонує, що Суспільне Хмельниччини розширює цю територію любові, прийняття та рівності не лише в ефірі, а й офлайн. Була можливість поспілкуватися з батьками дітей із особливими потребами та визначити напрями подальшої співпраці», – прокоментувала Ольга Рибак, директорка Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру №1

Виставка вихованців інклюзивних класів Хмельницької дитячої школи  образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва охоплює 6 класів.      

Лідія Нікітюк, директорка Хмельницької дитячої  школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, розповідає: «Це єдина в Україні художня школа, яка набирає творчі класи дітей з особливими освітніми потребами. Ми плануємо розширюватися маємо для цього і бажання, і можливості, і потребу. Вдячні Суспільному Поділля за таку увагу до наших вихованців».

Виставка діятиме до кінця червня та є відкритою для відвідувачів за адресою: м. Хмельницький, вул. Володимирська, 92 (Хмельницька філія Суспільного).

Дивитись Суспільне UA: ПОДІЛЛЯ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Хмельниччини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.