Яким був 2021 рік для команди Суспільне Поділля

Яким був 2021 рік для команди Суспільне Поділля

11 січ. 2022

У 2021-му команда Суспільне Поділля оперативно інформувала читачів, телеглядачів та радіослухачів про головне в регіоні, проводила прямі трансляції, готувала спецпроєкти, інформаційно підтримувала суспільні події, сприяла появії міжрегіональних проєктів, запустила подкаст, відзняла два концерти, проводила щоденне експертне обговорення найрізноманітніших проблем.

 Робота з командою над творчими проєктами у 2021 році

Транслювали суспільні події та записували їх за допомогою пересувної телевізійної станції. Серед них ті, якими пишаємося:

  Інформаційні марафони на всіх платформах

  1. Токсичний фільтрат: як розв’язати проблему. Хмельницьке сміттєзвалище забруднює токсичним фільтратом озеро в мікрорайоні Озерна обласного центру. 
  2. Ремонт доріг та навколоремонтні негаразди. Як відбувається ремонт доріг в Хмельницькій області та які навколоремонтні проблеми виникають. 
  3. Другий рік пандемії. Як відбувається вакцинація на Хмельниччині, видача COVID-паспортів та підготовка лікарень області до третьої хвилі пандемії.
  4. Освітня результативність. Від чого залежить успішність учня? Що впливає на якість навчання у загальноосвітніх закладах Хмельниччини? І чи можуть малокомплектні школи області конкурувати із школами у містах у результативності навчання? Та чи мають діти з особливими освітніми потребами можливість навчатися на рівних з іншими? (1-2 вересня) 
  5. Кому потрібна культура на селі? Як часто люди в селі користуються бібліотека? Які заходи відбуваються в сільських клубах? Чи потрібні сільські клуби та бібліотеки громадам? 
  6. Переробка сільськогосподарської продукції. Проблеми переробки сільськогосподарської продукції та перспективи розвитку виробництва крафтової продукції. 
  7. Дорослішання сиріт. Як діти-сироти адаптуються до дорослого життя? Від чого залежить їхня успішна соціалізація?
  8. Забезпечення киснем лікарень Хмельниччини. 

Детальніше про марафони — за посиланням.

Запустили подкаст «Без валіз» про подорожі Хмельниччиною:

 Долучилися до міжрегіональних проєктів:

Співпраця із Суспільною студією. За 2021 це 52 включення наживо, 15 епізодів відзнятих бліц-опитувань,  6 спеціальних сюжетів. 

Комунікували із громадськістю:

 В межах проєкту «Створюй із Суспільним» втілили такі продукти:

У 2021-му команда новинарів досягла таких показників у своїй роботі:

  • зросла кількість однохвилинних переглядів відеоматеріалів на фейсбук-сторінці Суспільне Поділля. Відео про те, як колишня сільська вчителька відкрила власну кондитерську, набрало найбільше переглядів у мережі фейсбук за цілий рік – 816 тисяч. І таких відео, які набрали понад 300 тисяч переглядів, цього року майже вдвічі більше у порівнянні з минулим.
  • Кількість читачів фейсбук-сторінки Суспільне Поділля за рік зросла вдвічі — з 16-ти до 36-ти тисяч.  
  • Матеріали Суспільне Поділля стали частіше цитувати всеукраїнські медіа.
  • Команда розвиває YouTube-канал Суспільне Поділля, що дозволило збільшити кількість підписників на канал до 13,5 тисячі.
  • Відео, розміщені на YouTube-каналі Суспільне Поділля, отримали за останній рік 1,3 мільйони переглядів. Відео про багатодітну маму, яка народила 18 дитину, розміщене на нашому YouTube-каналі, подивилися 107 тисяч разів.
  • Зросла кількість матеріалів із громад.

Адміністративно-технічний напрям:

  • Відремонтували студію звукозапису.
  • Провели ремонтно-оздоблювані роботи адміністративних та виробничих приміщень філії.
  • Закупили техніку.
  • Здійснили монтаж системи контролю доступу. 

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Суспільне Поділля  — це телеканал UA: ПОДІЛЛЯ, Українське радіо «Поділля» та діджитал-платформи. 

Більше про роботу Суспільного мовника Поділля —на сайті філії. Оперативну інформацію про події Хмельниччини шукайте на сайті Суспільне│Новини та фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.